Nisi raspoložena za kuvanje? Isprobaj neki od ovih recepata!

O da, svima nam je poznat onaj osećaj kada se vratimo kući i shvatimo da ponovo ništa nismo spremili, a gladni smo, a mrzi nas da kuvamo, a želimo da pojedemo nešto sočno, ukusno i lagano, a ne želimo ponovo da poručujemo hranu jer nam se ništa od toga ni ne jede… Razumemo te, zato ti donosimo nekoliko recepata koji od tebe ne zahtevaju mnogo truda, a garantuju slasne zalogaje!

Tortilja sa piletinom

Sastojci:

  • 2 grilovana pileća filea, začinjena po ukusu
  • 1/4 šolje omiljenog sosa za dresing
  • 1/2 šolje narendane mocarele
  • 1/4 šolje usitnjenog korijandera
  • 4 tortilje

Priprema:

Iseckaj pileći file i ravnomerno ga rasporedi po tortiljama. Prelij sosem, pospi sirom i korijanderom. Umotaj čvrsto kao burito i ispeci u tosteru ili na gril tiganju sa obe strane, dok tortilja ne postane zlatna i hrskava. Posluži dok je toplo. 

Pasta sa piletinom i paradajz sosom

Sastojci:

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 2 očišćena pileća filea 
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 pakovanje integralne testenine

Za sos:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 mali crni luk
  • 3 veće šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica origana
  • 1/4 kašičice aleve paprike
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1l paradajz sosa
  • 1/4 šolje mlevenog lista peršuna
  • 4 lista bosiljka
  • so i biber po ukusu
  • parmezan po želji

Priprema:

Zagrej maslinovo ulje u tiganju koji se ne lepi i ravnomerno proprži piletinu oko 5 minuta. Začini solju i biberom i odloži sa strane. Skuvaj testeninu prema uputstvu sa kesice, ocedi i ostavi sa strane. Sada pripremi sos – u tiganju koji se ne lepi zagrej maslinovo ulje i proprži luk i šargarepu oko 5 minuta. Dodaj beli luk, origano, so i biber i proprži još 1 minut. Dodaj paradajz sos, krčkaj sve zajedno oko 10 minuta i dodaj peršun i bosiljak. Na kraju u sos dodaj piletinu i testeninu i promešaj dok se sve ne sjedini. Dodatno začini po ukusu i posluži po želji uz parmezan.

Rančerska jaja

Sastojci:

  • 400g crnog pasulja
  • 1,5 šolja paradajz sosa
  • 1/2 kašičice soli
  • 8 tortilja
  • 4 jaja
  • sir
  • korijander
  • avokado
  • ljuti sos

Priprema:

U tiganju ili šerpici pomešaj crni pasulj, paradajz sos i so, i krčkaj oko 5-7 minuta dok ne dobiješ ujednačenu smesu. Isprži jaja na oko. U drugom tiganju ispeci tortilje sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe. Na tanjir stavi tortilju, prelij sosom sa pasuljem, preko stavi jaje i po želji oplemeni ostalim sastojcima (sirom, korijanderom, avokadom i ljutim sosem). Po istom principu pripremi preostale porcije. 

Caprese sendvič

Sastojci:

  • 4 parčeta hleba po izboru
  • 1 kašika putera ili majoneza
  • 1/4 šolje pesto sosa
  • 1 paradajz
  • 2-4 kriške mocarele
  • svež spanać

Priprema: 

Spoljašnje strane hleba namaži puterom ili majonezom. Sendvič napravi tako što ćeš rešati pesto, mocarelu, paradajz, spanać, još mocarele i još pesto sosa. Na kraju sendvič ispeci u tosteru dok se hleb ne ureši, a sir rastopi. Posluži odmah. 

Kinoa + pesto salata

Sastojci:

  • 2/3 šolje vode
  • 1/3 šolje kinoe
  • 2 kašike pesto sosa
  • 1 kašika usitnjenog slatkog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 iseckana slatka crvena paprika srednje veličine
  • 1 šolja čeri paradajza iseckanog na četvrtine
  • 100g mocarele
  • 2 kašike usitnjenog svežeg bosiljka po želji

Priprema: 

U maloj šerpi prokuvaj vodu i dodaj kinou. Neka se kuva poklopljena 10-12 minuta dok sva voda ne ispari. Dok se kinoa hladi, pomešaj pesto, luk, ulje, sirće i so, zatim dodaj biber, paradajz, sir i na kraju kinou. Sve dobro promešaj i ostavi u frižideru na 1-2 sata. Po želji pre serviranja dodaj bosiljak. 

Fotografije: Shutterstock

Najnovije

Politika kolačića
Harper's Bazaar Srbija logo

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.