Portonovi
Lifestyle / Putovanja & zabava

Letovalište Tiing Tejakula na najsofisticiraniji način ističe „divlju“ džunglu Balija

Prizori iz bajki, moderni luksuz i estetika džungle…

Džungla Balija veoma teško da nekoga može ostaviti ravnodušnim zbog njene lepote. Iz tog razloga ima mnogo ljubitelja putovanja koji Bali posećuju tokom čitave godine – ne samo leti, već i u ostalim sezonama. 

Sada su odmarališta na ovom području preplavljena ljudima i osećaj luksuza postaje sve intenzivniji, zbog potreba gostiju, ali i opravdane konkurentske klime. Neka od ovih luksuznih odmarališta zapravo nas malo više zanimaju i smatraju se jednim od najboljih u toj oblasti. Među njima je i sanjarski Tiing Tejakula, koji očarava svojim dizajnom, pružajući vrhunsko letnje iskustvo!

Tiing Tejakula je kompleks vila za odmor koji se sastoje od strukturnih i dekorativnih elemenata baležanskog uticaja, tako da možete lako razumeti kako stvoriti tropsku verziju dizajna – savršeno usklađenu sa onim što je povezano sa letnjom atmosferom. Nalazi se na severnoj obali Balija, daleko od gužve i brzih urbanih ritmova.

Njegova spoljašnjost dokazuje svu estetiku kojom odiše. Nepretenciozno šarmantni prostori koji balansiraju između klasičnog i modernog dizajna, snažni elementi minimalizma u verziji džungle, funkcionalnost i čiste linije sve su ono što čini predivan krajolik odmarališta i čini ga tako jedinstvenim.

Kompleks je dizajnirao australijski dizajner enterijera Nic Brunsdon, u saradnji sa lokalnim studijem MANGUNING. Kao što vidimo, svaka od njegovih kuća za odmor ima privatnu terasu i bazen, okružene visokim betonskim pločama za privatnost i nesmetan pogled na okean s jedne i planine i džunglu s druge strane.

Glavni materijal u konstrukciji bio je bambus, kojeg ima puno na Baliju i neraskidivo je povezan sa pejzažom područja. „Materijali i tehnike korišćeni u projektu izabrani su da se usklade sa lokalnim kontekstom i klimom“, objašnjava Brunsdon.

Velike biljke u međuvremenu na najrealniji način dočaravaju samu auru područja, dok ih vidimo čak i u životnim prostorima, spavaćim sobama, pa čak i u spa zonama. Takođe, lokacija i dekoracija u unutrašnjosti odmarališta su namerno sporadični i jednostavni, sa nameštajem i osvetljenjem uglavnom od drveta i ratana – ništa veštačko i preterano. Gotovo u svakoj sobi kada se nalazi pod svetlarnikom, okružena biljkama, dok gosti uspevaju da postanu „jedno“ sa egzotičnom prirodom, osećajući apsolutnu smirenost koja je svima potrebna na odmoru.

Pogledajte galeriju da biste otkrili još lepote ovog bajkovitog odmarališta!

Pročitajte još