Najlepše vinarije u Italiji koje treba posetiti bar jednom u životu

Ukoliko planirate da neko od svojih sledećih putovanja provedete u istraživanju Italije, pronašli smo živopisne i prelepe vinarije, od Toskane do Sicilije koje treba posetiti.

Uz vino proizvedeno u svim regionima, pošteno je reći da je vinogradarstvo utkano u srž italijanske kulture i života. Iako svaka italijanska vinarija i vinograd imaju svoj jedinstveni šarm i privlačnost, mi smo zaokružili najlepše vinarije u Italiji kako bismo osigurali da vidite najbolje od ove raznolike i zadivljujuće evropske zemlje.

Iako vas naš vodič za italijanske vinarije vodi do južne regije Kampanije i na kratko putovanje do ostrva Sicilije, prirodno je da Toskana zauzima centralno mesto. Globalno poznata po zadivljujućem pejzažu, Toskana je jedno od najživopisnijih vinorodnih područja u zemlji, ako ne i svetsko. Ako ćete posetiti samo jednu italijansku regiju, Toskana je sigurna opklada kada je reč o lepoti.

I kao što biste očekivali od industrije koja se toliko oslanja na prirodno okruženje, sve veći broj italijanskih vinarija predano kreće ka održivosti, od organskih praksi u vinogradima do ekološki svesne arhitekture.

foto: elitetraveler.com

Pročitajte još

Pročitaj još