Rok zvezde, umetnost, Dostojevski: šta se krije iza fasade vile na nasipu Moika

Znamo gde ćete sledeći put želeti da odsednete u Sankt Peterburgu!

Sankt Peterburg uvek skriva nešto iza svečanih fasada glavnih ulica. Grad, čija se klasicistička strogost obično suprotstavlja moskovskom eklekticizmu, u stvari se ispostavlja ne manje stranim: tu je podzemna scena i nova gastronomska otkrića, radi kojih mnogi hrle u severnu prestonicu. I istovremeno, mora se priznati da je Sankt Peterburg mnogo ugodniji od Moskve, jer je to grad koji nikad ne spava. Sva ta raznolikost utisaka može se naći na jednom određenom mestu.

Domina St. Petersburg je idealno mesto za zaustavljanje prilikom sledeće posete obalama Neve. Butik hotel italijanskog lanca Domina Hotels & Resorts smešten je u vili iz 19. veka na nasipu Moika 99. Odavde je jednako zgodno hodati do Trga Svetog Isaka. Prvi ruski hotel lanca, Domina St. Petersburg je na listi 20 najboljih luksuznih hotela u zemlji u TripAdvisor rejtingu.

Tajna ove izuzetne doslednosti leži u konceptu 5D životnog stila. U dizajnu i usluzi fokus je na nekoliko oblasti odjednom, u zavisnosti od toga šta gosti traže i šta gosti pre svega cene: porodica, ljubav, priroda, avantura i fantazija. Originalni pristup ogleda se i u događajima (ovde se održavaju muzičke večeri, mnogi kursevi, konferencije i, naravno, venčanja) i u dekoraciji soba. Njih u Domina St. Petersburg ima 109 u sedam kategorija. Sve se razlikuju u boji, rasporedu i enterijeru - možete odabrati ono što vam najviše odgovara ili isprobati nešto novo.

Koju kombinaciju boja biste voleli sledeći put? Ljubičasta sa tirkiznom ili ljubičasta sa zelenom? Ili dramatična totalna crvena? Sobe su ukrašene šik, ali razigranim italijanskim stilom bez nepotrebne pompe. Ovde se preispituju čak i kulturni kodovi grada, ne bez ironije, mešajući ih sa italijanskim nasleđem Domine. Uzmimo, na primer, predvorje: skulptura Crouching Boy, čiji se original čuva u Ermitažu, simbol je otelotvorenja Italije u Rusiji, a usnula glava Dostojevskog iza šanka podseća na Sankt Petersburg u književnim delima koja su postala nacionalno blago. Pobuna boja nastavlja se u restoranu Arcobaleno, čije se simbolično ime prevodi kao „duga“.

Šta je zajedničko ruskoj i italijanskoj kuhinji? Velikodušnost, naravno. Arcobaleno je poznat po odličnoj kuhinji, kao i bar Nove noir koji se nalazi pored vrata u prizemlju - sa pogledom na reku i slavnim koktelima za najupečatljivije sastanke.

Nije pisac Gorki slučajno zabeležio „Peterburg je mnogostrani grad“.

Pročitajte još

Pročitaj još