Vrhunske plaže na Halkidikiju koje možete posetiti ovog leta

Sada je vreme da uživate!

Dani odmora su pred nama, a kako se situacija sa pandemijom smiruje, verujemo da ćemo leto napokon provesti na nekoj od plaža.

Za mnoge stanovnike Srbije, ne postoji bolja destinacija za letovanje od Grčke, tačnije od Halkidikija. Sva tri „kraka“ jedinstveno kombinuju plavu sa zelenom, dok su plaže među najlepšim u celoj Grčkoj. Kako je gužva tokom letnjih meseci, a posebno jula i avgusta, sada je vreme da uživate na divnim plažama. Verujte nam da će razlika biti ogromna.

Otkrijte vrhunske plaže i odaberite onu koju ćete posetiti!

Obala Kalogrije

U drugom delu Halkidikija, na Sitoniji, tačnije između sela Nikiti i Neos Marmaras, pronaći ćete obalu Kalogrije. Smatra se jednom od uređenih plaža sa kristalno čistim, fantastičnim vodama. Lokacija nudi hladovinu borova, a more je mirno s jedinstvenom tirkiznom bojom. Vode su plitke i sa mekanim peskom. Plaža Kalogria je jedno od mesta gde možete uživati u jednom od jedinstvenih zalazaka sunca.

Kavourotrypes

Na drugom „kraku“ nalaze se najpoznatije plaže Kavourotrypes. Iako ih je ranije posećivalo malo ljudi, sada su postale jedan od najvećih trendova. Veći deo plaže sastoji se od glatkih stena, elementa koji je čini vrlo posebnom i impresivnom. Još jedna karakteristika, osim tirkiznih voda koje podsećaju na bazen, jeste to što je ova plaža i danas, iako je veoma popularna, ostala izuzetno „čista“ bez intenzivnih ljudskih i turističkih intervencija.

Posidi rt (Possidi cape)

Za posetioce prvog prstena, Posidi rt  sigurno je poznat. To nije uređena plaža, pa bi bilo dobro da se pripremite kod kuće, pogotovo ako tamo planirate da provedete ceo dan. Nalazi se pored istoimenog mesta Posidi (Kasandra), 7 km od mesta Skala Fourka i 9 km od Mola Kalive. Plaža je smeštena na krajnjem zapadnom rtu Kasandre što govori da ju je najbolje posetiti popodne i uživati u prelepom zalasku sunca. Kilometri peska i prelepo more čine predele bajkovitim. U Poseidiju možete uživati u izvrsnim plodovima mora u restoranu Christoforos koja se nalazi tik pored mora i idealan je za vaše letnje večeri.

Plaža Aretes

Jedna od retkih plaža koju malo ljudi zna i koja je ostala „netaknuta“.  Idealna je za one koji traže mir. Aretes se zapravo sastoji iz tri plaže. Najveća se nalazi najjužnije i ona je i najpoznatija. Dugačka je 400m i peščana je. Pogodna je i za decu. U jednom, najvećem zalivu, nalazi se mali hotel sa ležaljkama i suncobranima. U druga dva koja su izolovanija nema organizacije.

Porto Koufo

Porto Koufo je zaliv koji funkcioniše kao prirodna luka i pripada opštini Sitonija. Porto Koufo je ime dobio od starih Grka, koji su ga okarakterisali kao „Koufo port“, jer su verovali da oni koji se nalaze u zalivu ne mogu čuti nikakvu buku sa mora. Pored plaža i bistrih plavih voda, u tavernama ovog kraja možete probati ukusne špagete od ribe i škampa koje će biti nezaboravne.

Ammouliani

U slučaju da želite kratko putovanje brodom, sve što treba da uradite je da posetite Ammouliani. Možete stići brodom iz Ouranoupolisa i napraviti fantastičan izlet. Uživajte u divnom pejzažu i jedinstvenim morima i pustite da vas priroda osvoji svojom lepotom.

Pročitajte još

Pročitaj još