Harper's Bazaar Srbija

Da li uživate u putovanjima? 13 travel naloga koje treba pratiti

Travel  profili koji impresioniraju svojim fotografijama!

Instagram platforma idealna su vrata za čitav svet uz pomoć milijardi fotografija, projektujući očaravajuće pejzaže i destinacije iz snova. Broj travel profila je prilično velik i to svakako oduševljava ljubitelje putovanja, koji su posebno tokom karantina neprestano tražili načine da kratko pobegnu iz teške svakodnevice i da „putuju“.

Opcija je mnogo, ali izdvojili smo 13 najbogatijih i najomiljenijih naloga. Blogeri neprestano ažuriraju svoj sadržaj i zaista uspevaju da budu prava inspiracija.

@THETRAVELPRO

Broj njegovih pratioca dostigao je cifru od 566 hiljada i ovo je definitivno jedan od najpoznatijih profila na Instagramu. Mikki Tenazas putuje svetom i pokazuje sjajne snimke sa svih destinacija koje nas zanimaju.

@DOYOUTRAVEL

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel)

Mladi meksički biznismen Jack Morris, zaljubljenik u putovanja i sjajan fotograf, poznat je po svojim idiličnim fotografijama iz najimpresivnijih delova sveta i ima preko 2,5 miliona pratilaca.

@PILOTMADELEINE

Divna Madeleine Schneider-Weiffenbach posebno se specijalizovala za promociju svojih putovanja. Sa 1,3 miliona pratilaca je jedna od najvećih travel influensera.

@DISCOVERSONEVA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soneva (@discoversoneva)

Nalog Soneva @discoversoneva sa 767 hiljada – jedan od najpopularnijih hotelskih profila na svetu – ima dnevna ažuriranja sa fotografijama koje će vas sigurno privući i učiniti da sanjate o sledećem odmoru!

@EMMETT_SPARLING

Ukoliko ste neko ko voli putovanja uvek u kombinaciji sa ekstremnim sportovima, Emmett je vaš čovek. Sa svojim pratiocima deli izvanredna životna iskustva iz svih krajeva sveta.

@MURADOSMANN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MURAD OSMANN (@muradosmann)

Uz njega je njegova devojka Natalija Zaharova i zajedno putuju i otkrivaju svet. Čak je i tvorac hashtaga #followmeto, projekta kroz koji projektuje fotografije držeći svoju devojku za ruku.

@THEBLONDEBROAD

Voljena Kiersten Rich odustala je od svega i sledila svoju strast – putovanja. Travel nalog beleži lepe, bezbrižne i smešne trenutke u više od 40 zemalja koje je posetila.

@JACKHARRIES

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Harries (@jackharries)

Sa skoro 1,5 miliona pratilaca, Jackson Harries je srce Instagrama i nudi neverovatne slike i trenutke iz svog života, istovremeno radeći i na YouTube-u, kroz koji prikazuje putopisne dokumentarne filmove.

@PANPAPAIOANNOU

Grčki putnik sa 20 hiljada pratilaca, čiji će se broj sigurno povećati, predstavlja nam izvrsne snimke koji u nama izazivaju strahopoštovanje.

@MARYKALYMNOU

Marija putovanjima pristupa sa fashion verzijom koja vas direktno osvaja, zbog čega joj više od 30 hiljada pratilaca veruje.

@DGUTTENFELDER

Fotograf National Geographic, David Guttenfelder, snima uglavnom tamne fotografije svakog mesta, projektujući ljude, životinje, stvari, pejzaže koji se ističu. Časopis Time ga je 2014. godine nagradio za najboljeg Instagram fotografa godine.

@GIRLEATWORLD

Melissa Hie je devojka koja je otvorila nalog ne čekajući sjajan odgovor publike i konačno uspela da dostigne 354 hiljade. Fotografiše hranu u svim krajevima zemlje. Predivan profil pun boja koji popravlja vaše raspoloženje.

@THEPLANETD

Par koji je zajedno doneo veliku odluku da napusti posao i živi avanturu. Sa 209 hiljada, 4 puta nominovan za najbolji blog o putovanjima i s pravom koji spada u prvih top 10 Forbes in travel jedan je od idealnih naloga koji treba pratiti. Posetili su preko 115 zemalja i njihove fotografije su sanjive.

Najnovije