Fotograf koji donosi Holivud na Instagram

Njegovo ime je Steve Peterson i njegov posao je da pronađe lokacije gde su snimljeni najpoznatiji filmovi.

Na Instagramu, među milionima drugih, postoji nalog koji ima neobično ime – Hollywood in Real Life.  Iza njega je fotograf Steve Peterson, koji je ljubitelj spektakla malog i velikog ekrana, toliko da je fotografisao lokacije na kojima su hiljade puta snimljene vrlo karakteristične scene. Njegove fotografije nisu jednostavni snimci, već kontroverze: svaki se njegov post sastoji od dve slike, jedne iz pozadine filma i druge iz normalnog pejzaža.

Izuzetno je to što su i odgovarajući deo i perspektiva isti kao u filmu ili seriji koja ga je inspirisala.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hollywood in Real Life (@hollywood_irl) onJul 12, 2017 at 7:15pm PDT

“Poslednjih godina obišao sam mnoge lokacije za snimanje filmova i prikupio mnogo slika. Odlučio sam da ih sve moram sastaviti na jednom mestu”, rekao je Peterson u opisu svog naloga.

Među lokacijama koje je ovekovečio može se naći sve – od Stranger Things i Lost up, Forrest Gumpa i Back to the Future, do kultne legende The Room, Tommy Wiseaua.

Drugi aspekt Petersonovog rada je istrajnost. Započeo je 2001. godine i nastavlja bez odustajanja do danas, s tim da se fotografije prilično često pojavljuju u TV i internet emisijama i postaju viralne.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hollywood in Real Life (@hollywood_irl) onAug 18, 2018 at 4:04pm PDT

Što se tiče njegovog sledećeg projekta, fotograf planira da poseti Novi Zeland gde će fotografisati mesta na kojima su snimani Gospodar prstenova i Hobit.

Sve ostalo možete videti na njegovom Instagram nalogu.

Najnovije