Kako smo upoznali Sardiniju na najluksuzniji način?

Iskustvo za pamćenje!

Sardinija, ostrvo usred Sredozemnog mora, sa razlogom je jedna od najomiljenijih letnjih destinacija. I iako je stanovnicima važno da naglase da Sardinija nije Italija, na ovom ostrvu dočekaće vas jednako posebna, ali i te kako autentična atmosfera.

Prelepi gradovi, prostrana sela, netaknuta priroda, skrivene uvale i plaže koje se smatraju nekim od najlepših na svetu; more koje ostavlja bez daha, baš kao i fascinantna arheološka bogatstva u vidu drevnih ruševina iz II veka pre nove ere; tradicija, istorija, kultura, slasni specijaliteti i odlična vina… Ne možemo da prestanemo da nabrajamo sve posebnosti ove zemlje zbog kojih ćete se u nju zaljubiti na prvi pogled!

Ukoliko do sada niste posetili ovaj luksuzni mediteranski biser, možda najbolji način da se upoznate sa njim jeste citat britanskog pisca Davida Herberta Lawrencea: “Sardinija je van vremena i istorije. Ova zemlja ne liči ni na jedno drugo mesto. Sardinija je nešto drugo. Sardinija je kao sama sloboda.”

Sa ovim predznanjem, izuzetno nas je obradovala ekskluzivna prilika da posetimo Sardiniju i upoznamo njene skrivene kutke na najluksuzniji način. Porsche “Drive & Cruise” putovanje omogućilo nam je da doživimo sve čari ostrva kroz vožnju fantastičnim Taycan Sport Turismo automobilom, kao i krstarenje Greenline jahtom. Iskustvo za pamćenje? U najmanju ruku!

Tokom dvočasovne vožnje novim Porscheovim modelom automobila, imali smo priliku da istražimo regiju Porto Ćervo, a samo neke od usputnih tačaka bila su mesta Baja Sardinija, Kaniđone, Palau, Luogosanto… Vožnja obalom, dok vas sve vreme prati plavetnilo mora, i istraživanje samog srca ostrva koje krije živopisne pejzaže, nezaboravno je iskustvo koje smo podelili sa kolegama iz drugih lifestyle medija istočne Evrope.

Naši utisci o Porsche Taycan Sport Turismo porodici? Dok se ženski deo grupe oduševio izgledom automobila koji je na pravi način uneo eleganciju u prepoznatljiv sportski stil, muški deo pohvalio je inovativni električni motor sa unapređenim funkcijama punjenja, funkcionalni dizajn sa mnogo praktičnih detalja, ali i lakoću postizanja željene brzine. Ovaj Porsche model idealan je za putovanja i otkrivanje najrazličitijih destinacija te je naša vožnja Taycan Sport Turismo automobilom bila utoliko prijatnija – sunčana Sardinija verovatno je najbolja lokacija za testiranje tako moćnog vozila.

Ono što nam se naročito dopalo u vezi sa najnovijim članom Porsche porodice jeste lakoća upravljanja. Čak i ukoliko ne vozite često, sa Porscheovim volanom u rukama imaćete osećaj kao da nikada niste izlazili iz automobila – toliko je lako, prijatno i udobno! A, iskreni da budemo, kada vozite Taycan Sport Turismo, napuštanje vozila je poslednja stvar koju želite da uradite.

Sport Turismo kombinuje dinamičnost vožnje Sport Sedan-a sa prostranošću i prilagodljivošću Cross Turismo modela, a njegovu porodicu čine: Taycan Sport Turismo, Taycan 4S Sport Turismo, Taycan GTS Sport Turismo, Taycan Turbo Sport Turismo, Taycan Turbo S Sport Turismo. Na ovom linku možete pronaći sve informacije o Porsche Taycan Sport Turismo seriji automobila.

Krstarenje Greenline jahtom prikazalo nam je obalu Sardinije iz drugog ugla i doprinelo upoznavanju sa ovom mističnom zemljom. Proizvedene u Sloveniji, zemlji koja je poznata po svom odnosu sa prirodnom i održivom načinu razmišljanja, Greenline jahte prve su koje ispunjavaju ekološke kriterijume čime se ne ugrožava prirodna sredina, ali ni ne žrtvuju udobnost i komfor. Ukoliko želite da iskusite Mediteran na malo drugačiji način, krstarenje je naša ozbiljna preporuka!

“Drive & Cruise” putovanje ubacilo nas je u pravi letnji mode – sada znamo gde želimo da provedemo najtoplije mesece, a znamo i kako da stignemo do svoje destinacije iz snova!

PROMO

Najnovije