Harper's Bazaar Srbija

Luka Raco: Zaljubljenik u tehnologiju i putovanja

Glumac uživa u tome da mobilnim uređajima poslednje generacije beleži slike na egzotičnim destinacijama.

Poslednjih decenija nezaobilazni “aksesoar” u svačijoj ruci, mobilni je postao više od uređaja, nešto bez čega danas ne možemo da zamislimo život. Njime plaćamo račune, obavljamo transakcije, budimo se i pratimo vreme, fimove i vesti, čitamo knjige, održavamo kontakt sa bliskim ljudima i beležimo i skladištimo uspomene. Odrastajući na filmovima o superherojima, zaljubljene u tehnologiju i razne gedžete, današnji veliki dečaci vole telefone koji ne samo što izgledaju atraktivno, nego i imaju super performanse. Odabir boje, maske, slušalica i drugih dodataka, neizostavno govori o karakteru, stilu, ličnim afinitetima korisnika, pa tako Samsung Z Flip4 biraju avanturisti, ali oni koji obožavaju eleganciju, komfor i udobnost, oni kojima je važno da uređaji budu praktični, a lepi, i da imaju najsavršenije funkcije. Jedan od njih je i Luka Raco.

Glumac, koji bi krajem godine trebalo da snimi hiljaditu epizodu serije “Igra sudbine”, a da u 2023. uđe sa dva nova projekta, poslednji Samsung Galaxy telefon iz Z serije, Samsung Z Flip4, često koristi i kad je na snimanju – za beleženje interesantnih storija, koje onda deli sa velikim brojem pratilaca na društvenim mrežama.

– Iako sam poslednjih godina imao duga i naporna snimanja – radimo pet dana nedeljno i po 12 sati, nikad se nisam umorio od toga da svojim telefonom pravim sadržaj u vidu videa i slika za društvene mreže. Ne uključujem se redovno na Instagram sa seta, ali zato svakodnevno pravim storije. Van posla uživam u tome da zabeležim svaki trenutak koji privuče moju pažnju. Poslednji Samsungov telefon, Samsung Z Flip4, ima sve što tražim od telefona.

Samsung Z Flip4 idealan je Lukin saputnik na putovanjima.

– Kad god imam slobodno vreme ili pauzu od snimanja, to koristim da negde otputujem. Protekla godina je u tom smislu bila potpuno ispunjena, a kao higlight bih izdvojio putovanje na Sejšele. Ja sam od onih što vole da zabeleže svaki trenutak, posebno kad su na nekoj egzotičnoj destinaciji, jer se ne dešava svaki dan da vidite slona, pa da se kupate sa njim kao ja, ili vodopad, da hodate prašumom ili odmarate na pesku koji je mekan kao persijski tepih. Na putovanjima mi je važno da baterija dugo traje i da je, naravno, kamera odlična, da mogu da uslikam baš svaki detalj, ali i da ima veliku memoriju, da sačuva sve uspomene koje zabeležim.

Ne samo na malim ekranima, nego i van njih, Luka važi za osobu od stila. Otkriva da je talenat za modu nasledio od tate Riste, sa kojim se i dan danas savetuje ako ide na neki događaj koji zahteva određeni dress – code, kao i to da mobilne telefone ponekad posmatra kao modni dodatak.  

– Zaljubljenik sam u tehnologiju, a svim zaljubljenicima je osim savršenosti sa tehničke strane, važno da uređaji koje koriste budu i lepi. Ne moram uvek da imam poslednji računar ili televizor, ali kad su telefoni u pitanju, uvek želim one iz poslednje generacije.

Iako na njemu provodi sat i po dnevno, u proseku, Instagram nije aplikacija bez koje ne može da zamisli svakodnevni život. 

– To je ipak ona za pozivanje taksija. Naravno da mi nije omiljena, ali je najkorisnija.

Na putovanjima ne isključuje telefon – kako bi mogao da beleži uspomene, ali je redovno offline.

– Mogu da provedem i po 12 sati bez interneta, najčešće na putovanjima. S obzirom na to da obično putujem sa prijateljima i porodicom, nikad mi nije dosadno. S druge strane, i samoća zna da bude lekovita. U ovom intenzivnom, brzom vremenu, gde primamo na hiljade informacija dnevno, ponekad je korisno isključiti se iz spoljnog sveta. Meni to najlakše ide uz knjigu, gde sam pristalica stare škole – strane listam prstima, ne čitam na kindle-u, recimo.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Luka Raco zabeležio Samsung Z Flip4 telefonom 

Najnovije