Na samo sat vremena od Beograda: Otkrijte oazu hedonizma i novih ukusa na Kosmaju

Ako krenete put juga od Beograda, na manje od sat vremena vožnje, naići ćete na svedenu betonsku građevinu u minimalističkom arhitektonskom maniru, u mestu Nemenikuće nadomak Sopota, iz koje se pruža veličanstveni pogled ka kosmajskim proplancima i šumama. Upravo ovde je smeštena Kabinet pivara, ugostiteljski objekat sa izuzetnim šarmom u svom enterijeru, kao i proizvodni deo u kojem nastaje vrhunsko kraft pivo.

Alternativniji pristup uređenju enterijera u industrijskom stilu je nešto što će vas osvojiti na prvi pogled, čim uđete u restoranski deo, a zatim će vas zaseniti priroda koja okružuje zgradu i koju možete posmatrati kroz ogromnu staklenu fasadu. Zapravo, jednostavnost prostora pruža priliku da uživate u prirodi i njenim brojnim prelepim izdanjima, poput živih slika.

Shvatićete da ste zapravo zakoračili na neku vrstu urbane terase na kojoj možete da isprobate tradicionalnu kuhinju sa gastronomskim twistom i brojne ukuse preko 20 različitih jedinstvenih kraft piva sa Kabinet potpisom. Ukus će biti u središtu vašeg izleta i bega od gradske gužve, baš kao što je i bio na jednom od vrlo relaksirajućih gastro užitaka u ovoj kraft pivari – i to ne bilo koji ukus, već ukus ananasa, i to usred Šumadije. Šta je tačno povezalo ananas i Kosmaj?

Korisnici IQOS kluba, pozvani su na događaj na kojem su svojim predlozima pomogli u kreiranju ograničene serije prvog kraft piva brenda IQOS sa notom ananasa u saradnji sa Kabinet pivarom.

Šef kuhinje Maksa je za naše odabrano društvo pripremio jelovnik sa pet gangova a zajednički imenitelj im je bio, pogađate – upravo ananas. 

Uz svaki od gangova u kojima su kombinovani ananas sa lososom, sušenim paradajzom, zapečenim Camembert-om, prasećom porketom i karamel musom sa lešnik biskvitom, posluženi su Kabinet pivo i specijalno pripremljeni pivski kokteli. Morate priznati da je ovo nesvakidašnje iskustvo – pravi tropski doživljaj sa jedinstvenim twistom na proplancima Kosmaja! Uživanje u slow food zalogajima i pivskim koktelima sa notom ananasa, citrusa, tropskog voća, crvenog bibera, kore pomorandže i Prosecco-a je bio pravi užitak za čula.

Ovaj sjajan događaj koji je priredio IQOS klub dokaz je da moderni programi lojalnosti nisu više samo transakcioni programi, već mesto promene na kojem se uče i nova iskustva. Osim što punoletnim korisnicima IQOS uređaja nudi posebne ponude i vrhunsku uslugu, IQOS klub svojim članovima omogućava pristup i nezaboravnim doživljajima.

Tako je naš boravak u ovoj gastro oazi, bio je začinjen i zanatstvom – imali smo priliku da pogledamo proizvodni pogon pivare, koji se nalazi u istom objektu i iz kojeg Kabinet pivo kreće na put na čak pet kontinenata na koje se izvozi. Pivo kao nepresušna inspiracija tvoraca Kabinet Brewery-a, učinilo je ovu pivaru jedinstvenu u svojoj zanatskoj prozivodnji u našoj zemlji a bezbroj ukusa i aroma od biranih sastojaka su ih inspirisale da stvaraju prava mala pivska iznenađenja. Za proizvodnju piva koriste samo najkvalitetniji hmelj i slad, pa je ova kraft pivara postala sinonim za gastro avanturu, hedonizam, inspiraciju, jedinstveni ukus i kvalitet.

Kako za sebe kažu, ljudi u timu Kabinet pivare su pasionirani gurmani, avanturisti i ljubitelji piva koji su želeli da svoje iskustvo neponovljivih tekstura, boja, mirisa i ukusa podele sa drugima. 

Pored zanatstva, u okrilju pivare, imali smo priliku da uživamo i umetnosti – u prostoru su izloženi radovi brojnih domaćih umetnika, a zidove pivare krasi stalna postavka dizajna etiketa piva iz Kabinet portfolija, koje su dizajnirali razni kreativci.

Dizajn etiketa za pivo Brrkaaa, autora Bratislava Milenkovića i Becha, autorke Vesne Pešić su između ostalih izloženi u proizvodnom prostoru pivare

I dok razmišljate o vašem sledećem vikend begu iz gradske gužve, setite se ove jedinstvene destinacije koja je svoje uređenje podredila vašem uživanju i relaksaciji, a koja donosi spoj prirode i urbanog duha. Na vama je da se prepustite uživanju u zatvorenom prostoru ili na livadi u stilu piknika uz ružu vetrova koja će upotpuniti vaš boravak van grada.

Tekst: Promo
Fotografije: Petar Pajić / Kabinet.rs / privatna arhiva

Najnovije