Pariski kafići za ispijanje kafe francuskom stilu

Najbolji kafići koje morate posetiti dok ste u Parizu.

Nema sumnje da je Pariz među gradovima sa živopisnom kulturom kafe. Za razliku od žitelja brzog Njujorka, Francuzi više vole da uživaju u kafi, često uz tartove ili kroasane. Dakle, kada posetite francusku prestonicu, nemojte žuriti sa ispijanjem kafe. Umesto toga, opustite se, uživajte u svakom gutljaju i posmatrajte prolaznike. I da, naći ćete dovoljno mesta za to. Bez obzira da li ste lokalac, planirate putovanje za Olimpijske igre ili vam je potreban znak da rezervišete let, ovo su pariski kafići koje morate posetiti da biste uživali u kafi sa stilom.

Bon Bouquet Café

Bon Bouquet Café je omiljen zbog svoje živahne energije, ali i idiličnog prostora. Već pri ulasku osetićete cvetnu, baštom inspirisanu atmosferu. Ali prava atrakcija je njihov doručak koji se služi tokom čitavog dana i specijalni meni kafe. Bez obzira da li preferirate palačinke sa slaninom, avokado tost, jaja ili bagel, ovaj pariski kafić nudi nešto za svakoga – čak i ljubitelje dezerta.

Café Kitsuné

Ako ste bili aktivni na mrežama u protekloj godini, verovatno ste videli ili čuli za Café Kitsuné, francuski lanac kafića sa 16 butika širom sveta, uključujući 4 u Parizu. Postoji razlog zašto ovaj pariski kafić zaslužuje svu pažnju: njegovi moderni, jednostavni enterijeri, sveže pečene kvalitetne kafe, slatki i slani specijaliteti. Bez obzira da li posetite lokaciju u Palais Royal-u, Tuileries-u, Louvre-u ili čak matičnu pekaru u ulici rue du Vertbois, osetićete strast prema stvaranju savršene šoljice kafe.

Boot Café

Ne dajte da vas zbuni ime kafića. Ovaj pariski kafić nekada je bio radionica za popravku cipela, zbog čega nosi natpis “cordonnerie”, što na francuskom znači “radionica za popravku obuće”. Sedišta mogu biti ograničena, ali ako imate sreće ili posetite van špica, obavezno uživajte u njihovim vešto pripremljenim klasicima i vrućoj čokoladi.

Au Vieux Paris d’Arcole

Tražite kafić sa bogatom istorijom? Ovaj pariski kafić je nezaobilazan. Smešten u kući iz 16. veka, udaljen stotinak metara od katedrale Notre Dame, Au Vieux Paris d’Arcole oduševljava svojim enterijerom koji uključuje vitraže, antikvitete i stolice od somota. Ali nije sve samo u šarmantnoj atmosferi ili kvalitetnoj kafi; takođe je poznat po visoko ocenjenim klasičnim jelima i desertima kao što su belle sole meunière i crème brulèe.

Le Peloton Café

Smešten u kvartu Marais, ovaj pariski kafić spaja posvećenost specijalnoj kafi, kulturi biciklizma i zajedničkim događajima. Čak nudi i iznajmljivanje bicikala i obilje mesta za sedenje pored šanka kako bi negovao gostoljubivu atmosferu po kojoj je poznat. Što se tiče menija, Le Peloton Café se drži jednostavnosti u ponudi kafe, pića i hrane.

Shakespeare and Company Café

Mnogi ljudi dolaze u kafić Shakespeare and Company zbog pogleda na legendarnu katedralu Notre Dame. Ali, ovaj pariski kafić nudi više od zadivljujućih pejzaža. Inspirisan istorijskom knjižarom Shakespeare and Company, ovaj kafić je udobno utočište za ljubitelje kafe u potrazi za svojim sledećim kutkom za čitanje. Ako ga posetite, obavezno probajte njihov potpisni miks “Mélange Shakespeare”, ili njihove specijalitete poput začinjenog lattea od sirovog kakaa. Takođe, sa njihovim ukusnim izborom veganskih i vegetarijanskih peciva i obroka, možete verovatno ceo dan uživati u pogledima u ovom pariskom kafiću.

Foto: Instagram

Najnovije