Zavirite u svet muskatnog mirisa vina Tamjanika Luda Mara

Ukus budućnosti

Balkanska kraljica belih vina „Tamjanika Luda Mara” iz vinarije „Tikveš” je suvo belo vino,
elegantne strukture u ustima, što je dovoljan razlog da svi u njemu uživaju

Vinski svet je poput knjige sa neiscrpnom pričom gde svaka čaša otkriva vlastitu, sazdanu od zemlje, sunca i ruku vrednih vinogradara. Ali ponekad ta priča postaje još intrigantnija kada se na vinskoj sceni pojavi nešto potpuno novo i neispričano. Vinarija Tikveš, poznata po svojoj dugoj tradiciji i vrhunskim vinima, ponovo nas je iznenadila novom berbom Tamjanike iz premijum linije Luda Mara.

Svetložuta boja u čaši, čiji muskatni miris osvaja zavodljivim zelenim jabukama i raskošnim naletima citrusa, savršen je izbor uz gastronomske specijalitete poput paste, salate, kozjeg sira ili morskih plodova. Tamjanika Luda Mara svima odogovara bez obzira da li su poznavaoci vina ili ne, njeni herbalni tonovi najbolje se dožive kada je lepo ohlađena, dok je svežina prva stvar koju primetite.

Berba se odvija ručno, polovinom avgusta, odlaganjem u gajbice, a po dolasku u vinariju hladi se kako bi se zadržale originalne arome. Svi ovi elementi daju sofisticiranost i prefinjen ukus ovom vinu, kao da je tek izašlo iz vinarije i stiglo direktno u vašu čašu, u kojoj se aromatični mirisi prepliću, mameći sva čula. Neki vino Tamjanika Luda Mara opisuju kao eksploziju voća, koja se dešava u vašem nosu, a svaki gutljaj predstavlja nezaboravno iskustvo.

Da li ste spremni za avanturu i da se prepustite uživanju u belom vinu Tamjanika Luda Mara?

Promo

Najnovije