Januarski broj magazina Harper's BAZAAR je u prodaji: Najavljuje novi početak

Novi početak, kao večita okosnica perioda pred nama optimistično najavljuje nove prilike. Ipak, čini se da tek na izmaku jedne i početku druge godine, postajemo svesniji da svaki kraj neminovno najavljuje novo sutra. To je kosmička zadatost koja je predodređena na pozitivne ishode. Da je tako, ispisujemo već na naslovnoj strani kroz priču o nekadašnjoj prvoj dami Jugoslavije, ikoni stila, Jovanki Broz, u čiju čast je krajem godine, u okviru L’Oreal Belgrade Fashion Weeka, održana revija Jovanka u boji.

Dvadeset pet renomiranih dizajnera domaće i regionalne modne scene, na poziv modnog studija Click, imalo je ekskluzivnu priliku da od originalnih materijala, vlasništva Jovanke Broz, kreira kreacije kao omaž tekovini jedne zemlje i dame čiji se stil voleo daleko izvan naših granica. Inspirisani važnim kulturnim i modnim nasleđem, kroz objektiv čuvenog modnog fotografa Miše Obradovića, u monumentalnom prostoru Palate Srbije, kreirali smo priču koja na simboličan način predstavlja tri lica Jovanke Broz. Kroz literarni osvrt na Jovankin život, kreativni doprinos dala je i novinarka Duška Jovanić koja je poznavala madame Tito lično.

Fotografija: Miša Obradović

Art direkcija: Danijela Blagojević

Organizacija: Modni studio „Click” 

Stilista: Aleksandar Nastasijević

Asistentkinja stiliste: Adriana Papić

Šminka: Marko Nikolić, Ana Kovačević

Frizure: TOP Hair 

Mesto snimanja: „Palata Srbije”

Vođeni savetima internacionalnog make-up artiste brenda Giorgio Armani Beauty, Raja Daniela, tokom praznične sezone biramo prirodan look koji suptilno naglašava naše posebnosti. Akcenat je na blistavom tenu, ležernom smokey eye i nenametljivo naglašenim usnama.

Fotografija: Marko Vulević

Da su moda i umetnost oduvek u korelaciji, potvrđuje nam model Jovana Krneta, koja nas ovog meseca vodi u backstage Alexander McQueen revije. Šta sve stane u uzbudljivih 24 sata vodećeg svetskog modela i mlade umetnice, koga sreće na tom putu, na koji način kroz umetnost oslikava modu i obratno – saznajemo iz prve ruke.

Fotografija: Jovana Krneta

Povodom dve i decenije postojanja čuvene Fendi Baquette torbe donosimo priču o tome kako je nastala, zanatlijama koji je prave, ali i zemlji iz koje potiču.

Fotografije: LORENZO VITTURI

U susret prazničnoj atmosferi, uz svaki primerak januarskog izdanja magazina Harper’s BAZAAR dobija se na poklon dve pojedinačne doze Jacobs Monarch instant kafe. Predlažemo da izaberete svog idealnog saveznika sa kojim ćete ispiti šoljicu ovog omiljenog napitka i isprobati stari Jacobs Monarch ukus u novom pakovanju, jer poziv na kafu se ne odbija.

Fotografija: Promo

Bez obzira na sve, 2023. je tu, a naš zadatak je da sačuvamo svoje autentično ja kroz - modu, lepotu i umetnost, i da na najbolji mogući način, po mogućstvu u dobrim cipelima, koračamo dan za danom.

Harper's BAZAAR Srbija tim

Pročitajte još

Pogledajte arhivu

Daria Koso: Nova perspektiva

Modna fotografkinja iz Majamija, Daria Koso, u intevjuu za Harper’s BAZAAR Srbija otkriva kako je otpočela svoju karijeru, koji su najzanimljiviji projekti na kojima je radila, ali i kako možemo da se nađemo ispred njenog objektiva.

Anabela Belikava: Time goes back

Moda devedesetih se polako ali sigurno vraća na velika vrata, a ko će nam bolje dočarati njenu estetiku do brendova kao što su Mugler, Saint Laurent i Dolce&Gabbana i to na supermodelu kakva je Anabela Belikava.

Skye Aurelia: Into the Light

Skye Aurelia, je internacionalni supermodel, glumica, muzičarka i preduzetnica koja se uzdigla iz siromaštva i beskućništva kako bi živela život punim plućima i kako bi uticala na svet svojom umetnošću. Takođe je poznata po svom inspirativnom pogledu na svet ali i humanitarnom radu gde se zalaže za jednakost polova i ljudska prava širom sveta.

Angel J. Cartwright: Svet na dlanu

Miss Bahama, investicioni bankar i prava predstavnica svoje zemlje, Angel, u intervjuu za Harper’s BAZAAR Srbija otkriva kako izgleda put misice ali i šta je sebi poželela u novoj godini

Kristina Kustova: Nova modna pravila

Godinu završavamo pričom koja dolazi iz Južne Afrike, a njena glavna zvezda, Kristina sa nama je podelila kako joj se snovi ostvaruju, kako izgleda njen jedan dan i šta je to što je poželela sebi u 2023.

XOÀI: Slobodni duh

Odvažne boje i nesvakidašnji krojevi u kojima se našla supermodel XOÀI ispred objektiva Alexa Dania simbolišu žudnju za letom