Novi POČETAK. novi CILJ. novi HORIZONT

2024. godine, srpsko izdanje magazina Harper's Bazaar proslaviće svoj 10. rođendan. Tim povodom, sumiramo neke od najlepših naslovnica koje obuhvataju deset godina, od 2014. do 2024.

Ponekad deluje neverovatno da srpsko izdanje magazina Harper’s Bazaar puni dekadu postojanja. Nakon iznenađenosti kojom brzinom vreme prolazi, osećamo veliki ponos da je magazin poslužio kao kulturološki i lifestyle reper u Srbiji i regionu. Projekti koje smo realizovali u inostranstvu dokaz su snage ovog malog izdanja.

Početak rada na magazinu na jesen 2014. godine bila je indukcija u svet najstarijeg modnog magazina na svetu i upoznavanje sa kodovima brenda, kao i način na koji se oni iskazuju na Bazaar način. Carine Roitfeld je u tom trenutku bila globalni modni direktor i upravo je njen editorijal sa modernim ikonama bila naša prva naslovna strana. Claudia Schiffer je izgledala zanosno u Chanel kompletu sa Harry Winston dijamantima, jednako kao Laetitia Casta u Versace kombinaciji.

Senzualnost, intrigantnost, smelost… Strani primeri su nam bili matrice kojim smo se vodili da bismo ih na sebi svojstven način rekreirali. Upravo je to bio slučaj sa jednim od naših omiljenih projekata. Severina Vučković jedna je od najpoznatijih žena u regionu, osoba koja pleni, ali i polariše javnost. Mi smo je predstavili u zamku Trakošćan kao heroinu stila, modernu Jovanku Orleanku, čiji lik stoji kao atest jedne veličine. Oklop Marka Ivkovića koji je Severina nosila urezao nam se u pamćenje, a ta slika s ponosom krasi zidove naše redakcije.

Šta se desilo od tada? Mnogo toga. Možda i previše, ako posmatramo svetske događaje. U našem malom svetu, Bazaar Srbija je promenio dimenzije magazina, i nastaviće da evoluira zajedno sa urednicima, kreativcima i čitaocima i u novoj dekadi.

Sa značajnim projektima krećemo već od prvog broja, januarskog izdanja magazina Harper’s BAZAAR koji započinje novu godinu sa novim ciljevima i novim horizontima. Stay tuned!

Model: EMILY CHEONG
Plašt: HOMOLOG
Fotografija: 83 STUDIO
Frizura i šminka: LILI BONO

Tim Harper’s BAZAAR

Najnovije