As seen in Harper’s BAZAAR Srbija: Volimo te Virginie Viard

Retrospektiva modnih editoriala u kreacijama legendarne kreativne direktorke

Virginie Viard, do nedavno kreativna direktorka čuvene modne kuće Chanel, svojim unikatnim pristupom dizajnu osvojila je modni svet i srce mnogih ljubitelja mode. Njene kolekcije, koje su se našle na stranicama Harper’s Bazaar Srbija, odražavale su beskompromisnu eleganciju i suptilnu sofisticiranost. Kroz niz editorijala, Viard nam je predstavljala svež, ali prepoznatljiv Chanel stil, uspevajući da zadrži esenciju brenda dok je unosila sopstvenu kreativnu viziju. U ovom tekstu osvrćemo se na njen rad i kolekcije koje su oblikovale moderne modne trendove, pokazujući zašto je Virginia Viard bila jedno od najvažnijih imena u savremenoj modnoj industriji. Iako je Virginie Viard nedavno napustila Chanel, njen uticaj i nasleđe će se još dugo osećati u svetu mode.

Virginie Viard

U oktobarskom izdanju magazina Harper’s BAZAAR-a iz 2021. godine, model Ophelie Guillermand je kanasila svoju unutrašnju Audrey Hepburn u kreacijama kuće Chanel. Guillermand je nosila mantil iz kolekcije fall 2021.

U istom broju imali smo prilike da vidimo i kreaciju iz kolekcije Chanel fall couture 2021.

U aprilskom broju 2023. godine, model Polina je nosila kaput iz Chanel spring ready-to-wear kolekcije iz 2023. godine.

U martovskom izdanju magazina Harper’s BAZAAR Srbija iz 2023. godine, model Camille nosi kreacije iz Chanel spring couture kolekcije iz 2023. godine.

Model Toto Matoch je krasila naslovnu stranu Harper’s BAZAAR-a u oktobarskom broju 2023. godine. U editorialu je između ostalih kreacija nosila i haljinu iz Chanel fall couture iz 2023. godine.

U “Dream Issue” smo takođe imali prilike da vidimo i kreacije iz kolekcije Chanel fall 2023. godine.

Virginie Viard

U Aprilu ove godine, imali smo prilike da vam predstavimo kreaciju iz Chanel spring 2024. godine.

Foto: Harper’s BAZAAR Srbija

Stajling: Marko Mrkaja

Najnovije