Virginie Viard napušta Chanel

Modna kuća upravo je objavila odlazak kreativne direktorke.

Virginie Viard

Chanel je objavio da će Virginie Viard odstupiti sa dužnosti kreativnog direktora brenda. Tu poziciju držala je poslednjih pet godina, ali je za Chanel radila poslednjih trideset godina. Virginie je prepoznata prvenstveno kao desna ruka Karla Lagerfelda, sve do preuzimanja kreativnih uzdi kuće, nakon njegove smrti 2016.

U saopštenju, Chanel je rekao da “potvrđuju odlazak Virginie Viard nakon bogate saradnje od pet godina kao umetničkog direktora modnih kolekcija, tokom koje je uspela da obnovi kodove kuće poštujući kreativno nasleđe Chanel-a, i gotovo trideset godina unutar kuće.” Tim Chanel-a je takođe zahvalio Viard “na njenom izuzetnom doprinosu modi, kreativnosti i vitalnosti Chanel-a.” Pomenuli su da će uskoro biti objavljena nova kreativna organizacija.

Tokom svog mandata umetničke direktorke, Virginie je radila na održavanju Lagerfeldovog nasleđa, istovremeno unoseći svoj pristup usmeren ka mladima, predstavljajući dizajne koji su se obraćali novoj generaciji Chanel kupaca razigranom I praktičnom odećom.

Virginie Viard

Posmartajući njene poslednje tri kolekcije, prikazane u Manchesteru, Marseju i Parizu putem teatra i veštačkog šetališta stvorenog da evocira Deauville, sada je očigledno da su predstavljale trilogiju labudove pesme dizajnerke. Ta mesta su imala posebno kreativno značenje za Virginie kroz njenu plodnu karijeru u Chanel-u.

Već kruže glasine o tome ko će je zameniti, pri čemu je jedan dizajner, Hedi Slimane, najverovatniji kandidat. Biće to uzbudljivo novo svitanje za Chanel, ali će Virginijin ogroman talenat i vizija za budućnost kuće nedostajati. Imati ženu na čelu Chanel-a verovatno bi učinilo osnivačicu kuće ponosnom.

Foto: Profimedia

Najnovije