Aukcija veka: Louis Vuitton kolekcija kofera

Otkrijte najveću privatnu kolekciju na prodaji od 19. juna do 3. jula 2024.

Louis Vuitton

Louis Vuitton trunkovi predstavljaju vrhunac elegancije i funkcionalnosti u svetu luksuznih putnih kofera. Svaki od ovih ikoničnih kofera nosi sa sobom bogatu istoriju i nasleđe, simbolizujući beskompromisnu pažnju ka detaljima i vrhunski kvalitet zanatske izrade. Od svojih početaka sa flat-topped trunkovima do savremenih interpretacija, Louis Vuitton trunkovi su sinonim za stil, luksuz i praktičnost, čineći ih omiljenim izborom među putnicima širom sveta koji cene izuzetan dizajn i trajnost.

Louis Vuitton

Louis Vuitton kofere obožavaju mnoge poznate ličnosti širom sveta. Među njima su brojni slavni putnici, kao i ikone stila iz sveta mode, filma i umetnosti. Neki od poznatih ljubitelja Louis Vuitton trunkova su Ernest Hemingvej, Sophia Loren, Bianca Jagger, Audrey Hepburn, Karl Lagerfeld, i mnogi drugi koji su doprineli popularnosti ovih ikoničnih komada putnog inventara. Zanimljivo je da je Bianca Jagger pakovala svoju odeću u Louis Vuitton riffle trunk kako se njena odeća ne bi izgužvala.

Louis Vuitton
Louis Vuitton, 1917.

Aukcijska kuća Christie’s je najavila prodaju do sada najveće privatne kolekcije kofera ikada ponuđene na aukciji. Ova izuzetna online prodaja se održava od 19. juna do 3. jula 2024. godine, prikazujući preko 100 ikoničnih kofera koji predstavljaju jednu epohu i stil, čineći ih pravom antologijom Louis Vuitton zanatskog umeća.

Louis Vuitton

Kurirana od strane strastvenog kolekcionara, ova kolekcija obuhvata skoro dva veka istorije Louis Vuittona, ističući evoluciju dizajna i inovacija. Svaki kofer je svedočanstvo o beskrajnom šarmu i robustnom zanatskom umeću koje su učinile Louis Vuitton ime legendarnim u luksuznom putovanju. Od nastanka ravnotoplih kofera do savremenih kreacija, uključujući one od strane Virgila Abloha, ovi komadi odražavaju izvanredno nasleđe više od pet generacija majstora.

Louis Vuitton
1989.

Koferi u ovoj kolekciji su izrađeni od različitih materijala kao što su cink, bakar, drvo, koža i platno. Dizajnirani da zadovolje potrebe putovanja njihovog vremena, kombinuju izdržljivost sa elegantnom estetikom. Posebni izdvajaju uključuju Bakarni Armoar Kofer iz 1900. godine, dizajniran za zaštitu od elemenata tokom dugih putovanja, i Idealni Kofer sa specijalizovanim pregradama za cipele, šešire i marame. Još jedan značajan komad je Bibliotekarski Kofer kreiran za Ernesta Hemingveja, koji pokazuje posvećenost Louis Vuittona prilagođenim rešenjima za svoju zahtevnu klijentelu.

Louis Vuitton

Kolekcija takođe uključuje jedinstvene i inovativne kofera prilagođene luksuznoj klijenteli. To uključuje krokodilski kofer sa ugrađenim setom za kavijar, monogramirani kofer dizajniran za rođendanske torte, kao i limitiranu ediciju Kroketa Kofera iz 2004. godine. Dodatno, predstavljene su i posebne komisije i saradnje, kao što je Kurirski Kofer iz kolekcije Alberta Kahna, ističući raznoliku i bogatu istoriju ovih izuzetnih saputnika u putovanju.

Foto: Profimedia

Najnovije