Pariska modna fantazija: Chanel otvara nov butik u Hemptonsu

Zaboravite na Barbie, želimo Chanel kuću iz snova!

Vila, koju je 1897. godine izgradio Joseph Greenleaf Thorpe, renomirani arhitekta Grey Gardens-a u tradicionalnom Hemptons stilu, ovog leta pretvara se u pariski modni dom.

Kombinujući duh Hemptonsa i kodove modne kuće, global image department brenda dizajnirao je nov Chanelov butik. Prostor sa puno svetlosti i dominantnim paletama crne, bele i zlatne boje –mat crno obojenim podovima i belim zidovima prekrivenim prostirkama od tvida, podseća na salon “Coco” iz čuvene 31 Rue Cambon u Parizu, u nekadašnjem posedu same Coco Chanel.

Prostirući se na dva sprata, butik nudi torbe, malu kožnu galanteriju, aksesoar, satove i prefinjen nakit, kao i moderne siluete iz kolekcija Coco Beach 2022 i Metiers d’Arts 2022-23 pod direkcijom Virginie Viard.

Prvi sprat će biti isključivo prodajni deo, sa istaknutim odelima koja krase dijamanti, širokim letnjim džinsom, pozlaćenim tvidom i elegantnim večernjim opcijama iz kolekcije Metiers d’Art 2021-22, zajedno sa kupaćim kostimima iz kolekcija Coco Beach kao I ostalim letnjim komadima.

Drugi sprat, rezervisan je za privatne sastanke, na kom se nalaze udobni kauči od prirodnih materijala ukrašeni jastucima od belog I zlatnog Chanel tvida.

Ovo je jedini Chanel butik u Hemptonsima i biće otvoren samo tokom letnje sezone.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije