Harper's Bazaar Srbija

Kim Kardashian i Emma Roberts pretvaraju ‘quiet luxury’ u ‘spooky’

Da li je estetika "tihog luksuza" najstrašnija od svih?

Od momenta objave da će 12. deo antologijske serije American Horror Story: Delicate uključivati Emmu Roberts, Kim Kardashian i Caru Delevingne fanovi horora i ljubitelji mode imali su isto pitanje: Kako će izgledati nova sezona?

Tokom godina, serija nas je provela kroz toliko različitih epoha. Od sablasnog starog Holivuda iz 1920-ih u Murder House, preko katoličkih užasa u Asylum, do Lady Gage kao vampira u Hotelu. Ove sezone, kostimografkinja Jacqueline Demeterio (kojoj idu zasluge i za Sex and the City 2, The Intern i Younger) vodi nas u najstrašniji od svih savremenih trendova: tihi luksuz.

Emma Roberts glumi Annu Alcott, glumicu u nastajanju koja se bori za svog prvog Oskara. Dok Anna pokušava da zatrudni, ona počinje da veruje da neko – ili nešto – zlonamerno želi da kontroliše njeno telo. Kim je, s druge strane, u ulozi Siobhan – Anninog publicite. Kostimi i setovi ove sezone su izrazito elegantni i minimalistički, sa ciljem da suptilno izazovu osećaj straha sve dublje i dublje.

Za Harper’s BAZAAR.com, Jacqueline je otkrila zašto ona misli da je tihi luksuz najstrašniji trend od svih. “Opis ove sezone je elegantno, minimalističko i moderno. Naša paleta boja bazirana je zato na sivim i bež bojama, na veoma Jil Sander, Rick Owens i Prada način.”

Kada su kostimi glavnih junakinja u pitanju, kostimografkinja kaže:

“Emmin lik je definitivno oslikavao tihi luksuz. Za nju, moja inspiracija bile su upravo Carolyn Bessette i Gwyneth Paltrow iz 90-ih. Ovakvu Emmu zaista nismo videli ranije. Za Kimin lik, Siobhan, Schiaparelli je bila velika inspiracija. Mnogo mode, izvajanih, jakih komada. Mnogo kožnih mantila. Nasuprot tihom luksuzu Emme, ono što Kim nosi je veliki kontrast.”

Foto: Profimedia

Harper’s Bazaar

Najnovije