Antonina Petković: Prolećni triplet

Život u balansu kao nova definicija lepote.

Antonina Petković, top model agencije Models Inc – Elite Model Lookkoja je pre dve godine zamenila vrevu sa njujorških ulica mirnijim Beogradom, više od deceniju uživa status najpriznatijeg srpskog modela i manekenke.

Dok ne počnu vreli letnji dani, i ona se spakuje i ode u prirodu, slikali smo je za prolećni triplet Harper's Bazaara, gde nam je fotografijama, intervjuom i u videu pokazala kako izgleda cvetna lakoća postojanja. 

Nakon dugog niza godina žIvota u Njujorku, pre dve godine vraćaš se u Beograd. U godinama kada možeš da biraš gde ćeš živeti, zašto si odabrala Beograd?

Moj povratak se desio spontano, sve češće sam provodila slobodno vreme u Beogradu, osećala sam da mi to sve više prija, a korona je pomogla da donesem konačnu odluku.

Haljina i košulja Max Mara

Haljina, košulja i torba Max Mara
Klompe BOSS

Haljina, košulja i torba Max Mara

Haljina, košulja i torba Max Mara
Klompe BOSS

Šta ti iz Njujorka najviše nedostaje i šta u njemu najviše voliš?

Najviše mi nedostaju zalasci sunca i šetnje gradom. Volim baš tu energiju grada koja može da se upije i oseti samo na ulicama.

Svedoci smo promena na modnoj sceni nakon korone. Koja su tvoja zapažanja? Misliš li da online prezentacije i virtuelni svet preuzimaju primat?

Definitivno je sa koronom nastalo mnogo više online sadržaja, koji se zadržao, mada se dosta velikih brendova vratilo spektakularnim revijama na dalekim lokacijama. Virtuelni svet svakako preuzima primat, što daje prostora mladim brendovima da se lakše proguraju na modnu scenu.

Tom Ford, Chloe, Chanel, Armani, Valentino… spisak je dug. Šta misliš da te je izdvojilo na modnoj sceni?

Kao i u svakom drugom poslu, posvećenost i rad na sebi su najvažniji ključ za uspeh, ali je i veoma važno naći se na pravom mestu u pravo vreme.

Korset Max Mara
Suknja Rick Owens
Naočare Saint LaurentKorset Max Mara
Suknja Rick Owens
Naočare Saint Laurent
Papuče HUGO BOSSKorset Max Mara
Suknja Rick Owens
Naočare Saint Laurent
Papuče HUGO BOSSKorset Max Mara
Suknja Rick Owens
Naočare Saint Laurent
 

Karijeru si započela pre više od deset godina. Od tog trenutka do danas, svet mode se rapidno menja. Živimo u eri Instagrama i novih modnih pravila. Šta misliš o tome, kako ti se čini?

Mislim da je Instagram super platforma samo kada se koristi na način na koji vama lično prija, iako je dosta teško ne upasti u vrtlog svog tog brzog sadržaja. Doslo je do ekspanzije fast fashion brendova, a novi trendovi se smenjuju iz dana u dan, pa je sve teže ostati dosledan svom stilu.

Ono što najviše volim kod tebe jeste način na koji hodaš pistom. Samouvereno, ženstveno, a ujedno izuzetno snažno. Iako svaki segment posla ima svoje čari, šta je tebi lično bliže, pista ili slikanje?

To je dosta teško pitanje pošto su revije i slikanja dva potpuno različita dela mode. Revije su brze i intenzivnije i pravi adrenalinski šok, što sam obožvala i prijalo mi je izvesno vreme. Slikanja su dugotrajnija, rezulatate vidite dosta kasnije. Volim da budem na setu i zajedno sa celim timom kreiram sadržaj.

Sudeći po tvom Instagramu mnogo vremena provodiš u prirodi. Šta ti pruža ta veza?

Volim da se isključim iz gradske gužve i budem prisutna i aktivna u prirodi. To me čini smirenom, spokojnom, na taj način punim baterije.

Ekološka osvešćenost i samoodrživost u modi prisutnija je nego ikad ranije, i trend se nastavlja. Kakvo je tvoje iskustvo sa lica mesta?

Kao što sam pomenula, desila se ekspanzija brendova koji se baziraju na brzoj modi, ali mislim da se i oni polako osvešćuju i kreću u pravom, ekološkom smeru. Takođe, dosta mladih brendova bira da budu kompletno bazirani na održivoj modi.

Haljina Intimissimi

Haljina Intimissimi

Haljina Intimissimi

Odelo Jovana Marković
Naočare Saint Laurent

Da li su izbalansirana ishrana i joga zaslužne za tvoj izgled i fit liniju?

Volim da se hranim zdravo i treniram. Ranije sam to radila prvenstveno zbog izgleda, ali sada to radim jer volim da se osećam dobro u svom telu, a u tome mi pomažu pokret i hrana koja je bazirana na celovitim biljnim namirnicama.

Kakav je tvoj stil privatno? No makeup i simple komadi?

Tako je, uglavnom ne nosim šminku i volim da posedujem klasične komade, koji su večni. Volim i animal print koji nekad ukombinujem kako bih doprinela zanimljivosti nekog outfita.

Šta se nalazi na tvojoj plej-listi ovih dana?

Slušam novii album Arcade Fire.

Koji su tvoji planovi za leto pred nama?

Planiram da što manje vremena provedem u Beogradu, a što više na suncu i u prirodi.

Haljina Versace Couture
Rolka Intimissimi

Haljina Versace Couture
Rolka Intimissimi

Haljina Versace Couture
Rolka Intimissimi

Razgovarala: Mina Kitić

Tim:

Model: Antonina Petković za Models Inc Serbia @antoninapetkovic @models_inc_serbia
Stajling i kreativna direkcija: Mina Kitić @minakitic
Fotografije: Luka Bošković i Stefan Stojanov za Lusstudio @lusstudio
Video: Veljko Lalović @uvek_prisutan
Montaža: Danilo Pantović @danilopantovic
Šminka: Dragan Vurdelja za Make up school Dragan Vurdelja @makeupschooldraganvurdelja
Kosa: Dragan Taubner za UHS Taubner @uhstaubner
Asistenti stiliste: Aleksandra Ilić i Jelena Ružić @ili_aleks 

Pročitajte još

Pročitaj još