45 dizajnera u čast Albera Elbaza: Zbog čega je poslednja revija Paris Fashion Week-a bila tako posebna?

Izdvajamo najoriginalnije kreacije modne revije pod sloganom "Love brings love".

Finale Nedelje mode u Parizu za sezonu proleće/leto 2022, imalo je slatko-gorku završnicu u utorak, kada je AZ Factory održao reviju u gradskom Carreau du Temple, u znak sećanja na svog osnivača, dizajnera Albera Elbaza.

Više od 45 vrhunskih modnih dizajnera pridružilo se omažu voljenom kolegi, od kojih je svako kreirao specijalan look za reviju, zamišljajući svoju estetiku u hirovitom svetu Elbaza, koji je stvorio tokom svoje 50-godišnje karijere u modi.

Pod nazivom "Love brings love" (nazvana po ličnoj mantri Elbaza), show je okupio dizajnere kako iz Pariza, tako i širom sveta kako bi na ovaj originalan način odali počast poznatom dizajneru. Od haljine sa karnerima na jedno rame u boji fuksije kreativnog direktora Valentina Pierpaola Picciolia do svilene živopisne kreacije američkog kreatora Christophera Johna Rogersa, dizajneri su iskoristili visprenost Elbazovog lika kako bi osmislili sopstveni dizajn u njegovom fantastičnom svetu. Belgijski dizajner Dries Van Noten čak je stvorio crtani lik bivšeg kreativnog direktora Lanvina na svom crvenom kaputu s volanima na jednoj naramenici.

Look-ovi dizajnera dodati su kolekciji za AZ Factory, zajedničkom projektu Richemonta i Elbaza (koji je započeo pre nego što je preminuo u aprilu) koji se fokusira na digitalni luksuz sa akcentom na tehnologiji, inovacijama i eksperimentima.

"Večerašnja proslava za našeg dragog Albera bila je čaroban trenutak. Talenti koji slave talenat izuzetna su počast čoveku kog smo svi toliko voleli", rekao je izvršni direktor AZ Factory Laurent Malecaze. "Veoma smo počastvovani izuzetnom podrškom svih onih koji su učestvovali u izradi kreacija za reviju i svih onih koji su nam se pridružili ove istorijske noći."

Izdvojili smo 20 najoriginalnijih izdanja, koja možete pogledati u našoj galeriji.

Foto: Profimedia

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još

Pročitaj još