Harper's Bazaar Srbija

(Ne)očekivani uspon Belle Hadid na Paris Fashion Week-u

Donosimo vam kultne pariske runway momente popularnog modela.

Nakon što se pojavila na Hanna Hayes pisti predstavljajući kolekciju brenda za jesen/zimu 2013, mlada Bella Hadid potpisavši ugovor sa IMG agencijom, počela je aktivno da se bavi modelingom.

Potom je debitovala na Nedelji mode u Njujorku kao jedan od Desigual modela, što je bio ključni trenutak u njenoj karijeri. Međutim, tek kada je prošetala na Chanel Haute Couture reviji za proleće/leto 2016, klasifikovala se kao jedan od vrhunskih modela nove generacije. Nakon samo dve godine hodanja po pistama Toma Forda, Chanel-a, Givenchy-a i drugih, 2016. proglašena je i za modela godine od strane profesionalaca u industriji.

Ovog vikenda postala je prava senzacija na Nedelji mode u Parizu, kada je tokom Coperni revije za kolekciju proleće/leto 2023. izašla u donjem vešu, kako bi joj tri umetnika sprejem naslikala haljinu na golom telu pred publikom. Zasigurno trenutak koji je ispisao modnu istoriju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by coperni (@coperni)

Iako najupečatljiviji momenat iz Pariza, svakako nije jedini kada je Bella zablistala na pisti u Gradu svetlosti. U galeriji ćete otkriti o kojim trenucima se radi.

 

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije