Chanel moć nežne žene

Modna kuća Chanel predstavila nam je u Parizu jednu od možda najženstvenijih kolekcija do sada.

Odajući počast pejzažima koji čine okolinu reke Tvid – vrlo drage Gabrielle Chanel, Virginie Viard odaje ujedno počast i tvidu kao tkanini koja čini osnovni kod modne kuće Chanel.

Reka Tvid koja čini prirodnu granicu između Škotske i Velike Britanije, poznata je po veličantvenoj okolini – bojama pejzaža koji su neretko bili dirktna inspiracija Coco Chanel za neke od njenih kostima od tvida.

Ovoga puta kreativna direktorka modne kuće Chanel, opredelila se za nešto smeliji pristup vekovnoj inspiraciji kuće – a to su boje ovog pejzaža u proleće i svi oni tonovi koji su komplementarni sa jesenjim i zimskim ili bi ih sa lakoćom razigrali.

Ideja kolekcije krajnje je jednostavna “vikend beg iz grada”. Iz tog razloga kao vodeći aksesoar imamo gumene čizme sa prepoznatljivim logom brenda (obuća za koju smo sigurni da će preplaviti Instagram u narednim mesecima), te odevne komade koji su redefinisali pojam Chanel klasike.

Suknje i blejzeri su komotniji, lakše se kombinuju u svakodnevnim prilikama, haljine odlično izgledaju u noćnoj varijanti sa vešto akcentovanim nakitom, te u opuštenijoj za odlazak na planinu ili seosko imanje. Tu su i kombinezoni, neizostavni kompleti u vidu suknje i blejzera, džemperi, kardigani i mnoštvo toplih čarapa (dokolenica i onih koje dosežu do polovine butina).

Vuna, vuna, vuna. Sve je divno meko i mami na dodir, a nežne boje i pasteli podsećaju na svoju efektnost u zimskim danima, dok se kombinacija braon tonova sa zelenim pastelima, podsmeva svakoj devojci koja će u sezoni jesen-zima 2022/2023 odabrati igru na sigurno.

Ženstevenost nikada nije izgledala mekše i moćnije u isto vreme.

Virginie hvala ti što si nas baš 8. marta podsetila na ovaj važan spoj sa kojim se osvaja svet.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije