Direktno sa piste: Čudesna CHANEL kolekcija

Fantazija i rajsko okruženje kao motiv kolekcije pretvara fikciju u umetničku scensku stvarnost.

Uzmemo li u obzir da polaznu tačku Haute Couture kolekcije za proleće – leto 2023 poznate modne kuće predstavlja stan Gabrielle Chanel u ulici rue Cambon 31, ne čudi nas prisustvo životinjskih motiva koji dominiraju kolekcijom. 

Taj stan je mesto na koje je Virginie Viard povela Xavier Veilhana na samom početku njihovog rada. – “Za treću saradnju sa njim, zamolila sam ga da reinterpretira bestijarij stana i ugradi svoj sopstveni stil” ističe čuvena kreativna direktora . – ‘’Čitav univerzum tehnike veza okrenut je životinjskom svetu”

Motivi mačića, zečeva, srna, lasti, jelena i kamelija prošetali su pistom u obliku veza na kratkim odelima i haljinama od tvida. Mažoretkinje kao najglasnije ambasadorke lepote Virginie Viard poslužile su kao inspiracija za cilindar, leptir mašnu, bele rukavice, čizme sa pertlama, satenski ogrtač, plisirane suknje, sakoe na duplo kopčanje, smoking košulje, šljokice, kratke pantalone i podsuknje.

Lakoća i prefinjenost, i ovog puta, dominirale su na pisti dok su se smenjivale haljine i kombinezoni izrađeni od predivne čipke, svilenog tila, organze, uz volane i nabore koji plene stvarajući gotovo bajkovito rajsko okruženje.

Satkana od vilisnske ženstvenosti, reviju je zatvorila manekenka u venčanici na kojoj su izvezene laste, bez reči stvarajući najlepšu poeziju pri svakom koraku. 

Tekst: M.K

Foto: Copyright CHANEL, Profimedia

Najnovije