Dolce & Gabbana predstavili impresivnu modnu reviju u Firenci

Modna kuća Dolce & Gabbana je predstavila kreacije visoke mode inspirisane italijanskom renesansom.

Neposredno pre nego što su Nedelje mode podigle zavesu novim formatima koji kombinuju fizičke i digitalne revije, dizajnerski dvojac Dolce & Gabbana okupio je svet mode u istorijskoj vili Bardini u Firenci kako bi ponudio ukus autentične i bajkovite visoke mode.

Italijanska modna kuća održala je modnu reviju Alta Moda 3. septembra, predstavljajući kolekciju visoke mode sa 89 izgleda dizajniranih kao omaž Firenci.

Impresivan modni događaj bio je deo projekta “Il Rinascimento e la Rinascita” dvodnevne „proslave“ visoke estetike koja je uključivala i reviju posvećenu Alta Gioielleria, sa predstavljanjem kolekcije nakita kuće.

“Inspiracija je potekla iz 16. veka i italijanske renesanse“, rekli su dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana u izjavi, a govoreći o lokalnim majstorima sa kojima su radili na stvaranju ove kolekcije, kažu: „U ovom istorijskom periodu, krojačice – a posebno zanatlije iz Firence – kreirali su odeću i dodatke sa onim što su imali u svojim radionicama, mešajući različite materijale kroz prizmu svoje velike kreativnosti, koristeći i kombinujući materijale, korale i dragulje.“

Šarm šarenih kreacija koje su dizajneri pripremili odražava italijansku lepotu i gracioznost Firence. Ručno rađeni ukrasi i pletiva, 3D cveće i til bili su neki od elemenata koji karakterišu magične kreacije.

 

Najnovije