ELFS Online Fashion Show – jedinstveno donatorsko modno veče hrvatskih modnih vizionara

Vrhunski poznavaoci modne industrije slažu se da ovo izazovno vreme donosi novu kreativnost, ideje i prilagođavanjate da je povećalo i ubrzalo digitalnu transformaciju. Modni dvojac ELFS i tvrtka Black Carpet, upravo su ove trendove pretočili u dvosatno modno, edukativno i humanitarno druženje koje su, pod imenom ELFS Online Fashion Show, sinoć predstavili prijateljima i obožavateljima mode. Najnoviju kolekciju Rivijera S/S 2020 nosila su brojna poznata lica u prvoj online modnoj reviji u Hrvatskoj, a noć su začinili i posebni muzički gosti te predstavnici udruge Hrabri telefon kojima će u radu itekako pomoći donacija ELFSA.

Jedinstvenumodno veče moderirala jesjajna Iva Šulentić, a druženje je započelo javljanjem uživo samih domaćina. “Od srca hvala svima koji su podržali našu prvu digitalnu modnu pustolovinu. Iako je priprema bila uzbudljiva i zanimljiva, ipak se nadamo da je ovo događanje jedan veliki tulum za kraj situacije koja cijeli svijet stavila u izolaciju“, poručio je Aleksandar Šekuljica dok se Ivan Tandarić osvrnuo na samu kolekciju: “Iako nije reč o našoj klasičnoj kolekciji za sezonu proleće leto, želeli smo našim klijentkinjama istovremeno ponuditi dašak glamura i mediteransku ležernost te opuštenost, a mislim da kolekcija Rivijera S/S 2020 donosi upravo to.“

Brojna poznata lica, njih čak 41, nosilo je komade iz najnovije kolekcije, čime će ova revija zasigurno ući u istoriju. Viktorija Rađa, Nives Ivanišević, Indira Levak, Maja Šuput, Lejla i Tarik Filipović, Doris Pinčić Rogoznica, Ivana Mišerić, Petra Kurtela, Anita Dujić, Vanja Halilović, Olja Vori, Iva Šarić, Iva Jerković, kojoj je ovo prva revija nakon poroda,Minea, Domenica Žuvela, Žanamari Perčić, Nabilah, Haron, Jelena Lešić, Lidija Lešić, Lorena Kovač, Barbara Kurtović, Silvia Dvornik, Rita Rumora, Antonija Stupar Jurkin, Borna Kotromanić, Iris Androšević, Katarina Mamić, Slavko Sobin, Luka Nižetić, Damir Kedžo i Mario Valentić, prošetali su u svojim dnevnim boravcima u koje su, na trenutak, pustili gledaoce putem online aplikacije, a među kojima su bili i Marijana Batinić, Ecija Ojdanić, Luna Valas, Ana Begić Tahiri, Tihana Harapin Zalepugin, Nikolina Pišek Ristović,Renata Sopek, Ecija Ivušići Anamarija Asanović. Za glazbeni dio modnog druženja pobrinuli su se Mia Dimšić, Ivan Dečak te DJ Mike & Me.

Svoja su mišljenja i iskustva o trenutnoj situaciji na modnoj i medijskoj sceni podelili brojni stručnjaci, gosti panela „Fashion Survivor Talk“. Iz Pariza se javila Valeria Bessolo Llopiz, direktorica svih svetskih izdanja magazina Elle, koja je istakla da je pandemija povećala i ubrzala digitalnu transformaciju te je tako otvorila put novim mogućnostima i inovacijama, baš poput online inicijative domaćeg brenda ELFS.  Lucy Lara, glavna urednica meksičkog izdanjaHarper’s BAZAAR, dodala je da je situacija u Meksiku još uvijek ozbiljna, no modni dizajneri se nisu predali, što je rezultiralo nekim zanimljivim iskoracima i njihovom dodatnom kreativnošću.

Reči pohvale za ELFS online druženje stigle su i iz Italije, a od tamo se javila Francesca Delogu, direktorica italijanskog izdanja Cosmopolitan, koja je najavila je i prvi veliki online Fashion Week u Milanu. Timea Liptak, direktorica magazinskog dela tvrtke Central Mediacsoport Mađarska (Elle, Cosmopolitan, Marie Claire, National Geographic..), kaže kako su se tamošnji dizajneri jako brzo prilagodili situaciji kreirajući posebne maske za lice, ali i udobnu odeću za svaki dan. Petar Janošević, glavni urednik magazina Harper’s BAZAAR Srbija i publisher magazina Harper’s BAZAAR, Grazia i Esquire, kaže da Srbija ima puno dizajnera koji su bili jako vriedni tokom krize uzrokovane korona virusom te da su proizvodili maske koje su donirali medicinskom osoblju, što je bila divan gest.

Saša Joka, modni urednik hrvatskog izdanja magazina Elle, smatra da je ova situacija najbolje pokazala koliko je modaprvenstveno trgovina jer onog trenutka kad je prestala trgovina celi se modni to;ak prestao vrteti. Modni stručnjak Nenad Korkutsmatra da je za velike svetske modne kuće sezona proleće i leto potpuno izgubljena, ali i da je moda kroz istoriju uspela preživjeti sve velike krize.Goran Čižmešija, modni fotograf, vratio se nakon dva meseca na gradske ulice te zapazio da se Zagrepčanke i dalje vole sređivati dok je Rita Rumora, influencerka i preduzetnica, istakla da se pojam luksuza ovih dana svima promenio.

Ivana Mandić, urednica TV emisije IN Magazin, potvrdila je su se pomaknule granice u stvaranju TV programa te da se gotovo cijeli sadržaj stvara iz domova, zahvaljujući kreativnosti i tehnologiji. Vesna Blašković, glavna urednica Dive, kaže da je njihov magazin prepoznat po street styleu što ih je dodatno hendikepiralo u vrijeme izolacije, ali se radi više nego ikad i osjeti povratak optimizma. Marinka Akrap, direktorica korporativnih komunikacija Podravke, ističe da je na tržištu najvažnija mogućnost prilagodbe te da je važno održati prisutnost. Večernje druženje zatvorilaje direktorica tvrtke Black Carpet, Ivona Čulo, koja se zahvalila svimu;esnicima i gledaocima. “Ovo je prie nekoliko dana bila samo ideja, koja se uz pomoć i odaziv svih naših dragih prijatelja, medijskih i modnih urednika, pretvorila u čudesnu priču. Od srca hvala svima koji su podijelili ove trenutke s nama i drago mi je da smo u nenormalnoj situaciji uspeli napraviti nešto kreativno. To samo još jednom potvrđuje ono što stalno naglašavam mojim studentima na Sveučilištu Sever i Edwardu Bernaysu, a to je da dobar i kvalitetan sadržaj uvek pronađe put do publike.“

ELFS Online Fashion Show ima i humanu, ljudsku notu jer će modni dvojac donirati sredstva udruzi Hrabri telefon. Predsednica udruge Hana Hrpka, pomno je pratila celo događanje, a nije propustila priliku još jednom zahvaliti na podršci. “Hvala vam na ovom prekrasnom druženju i što nam pomažete u širenju poruke o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja, posebno u situaciji u kojoj smo se svi nenadano našli. Naša udruga besprekidno pruža podršku deci, mladima i njihovim roditeljima putem svojih savetodavnih linija i e-savetovanja, a akcije poput ove, dodatna su motivacija i vetar u leđa u ostvarivanju svih naših ciljeva.“

Modele iz najnovije kolekcije Rivijera S/S 2020 moguće je kupiti na web shopu www.elfs.hr te u ELFS dućanima, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj Facebook te Instagram stranici. Uz svaku online kupnju, ELFSI poklanjaju i VIP bag iznenađenja.

ELFSI i njihovi vjerni partneri pobrinuli su seda prvo modno događanje u dnevnim boravcima posjetiteljima bude pravi užitak. Podravka se pobrinula da gosti kod kuće pripreme brze i ukusne zalogaje dok su talijanski prosecco Bottega i popularni kokteli s tonikom Thomas Henry bili pravo osvježenje.Tajne kućne njege lica i makeupa otkrili su Kiehl’sUrban Decay, a priča o hidratizaciji i zdravom načinu života stigla je iz Vitamin Wella. Za pripremu idealne modne kombinacije za ovo nesvakidašnje događanje tu su bili Wesh iVioleta, a za savršeno glačanje Philips. Za čuvene ELFS vrećice ponovno je zaslužna Akta.

Najnovije