Moda / Revije

Fendi pronalazi slobodu u udobnosti za kolekciju proleće/leto 2024

Duga, pravougaona prostorija predstavljala je scenu za Fendi reviju sa potpuno belom pistom uokvirenom giant-sized Fendi dodacima izvajanim u belom gipsu (uključujući izvajanu Multi Bag koja je prvi put predstavljena u kolekciji jesen/zima 2023), podsećajući na starorimske stubove. Iako je postavka možda bila veličanstvena, kolekcija je bila sklonija lakoći.

“Kada sam u Rimu, svaki dan hodam od hotela do Koloseuma noseći slušalice na ušima. To je kao da slušam muziku za imaginarni film sa Fendi likovima koje vidim usput”, rekao je Kim Jones, kreativni direktor kuće.

„U Rimu postoji elegancija u lakoći i neopterećivanju šta neko drugi misli – to je pravi luksuz. U ovoj kolekciji sam to želeo da odrazim. Reč je o ženama koje se oblače za sebe i svoj život. Ne radi se o spektaklu gledanja, već o realnosti nošenja i samopouzdanju i šiku koji dolazi sa tim. Ne radi se o tome da budete nešto, već da ste neko”, objasnio je Jones.

Ženski senzibilitet kombinovan je sa muškim krojevima i Kimovom poterom za udobnošću i tihim samopouzdanjem, što je iskazano kroz oversized kapute, dekonstruisana plativa ponovo izmišljena kao asimetrične haljine, i satenske slipove.

Osim silueta, namerni detalji dizajna dodali su osećaj uzdignutosti i savremensoti, kao što je višak tkanine na haljinama i džemperima kao razigrani potez na proporcijama ili preklopljeni pojasevi zavese na pantalonama.

Pistu je krasila paleta zemljanih tonova, bebi plave I zagasito narandžaste u obliku monohromatskih i color-blocked trenutaka. Neizostavna je bila I logomanija, uključujući šablon FF logotipa na nakitu I odeći. Naravno, ne možete govoriti o brendu Fendi a da ne spomenete njegove torbe. Favoriti, kao što su Peekaboo, Baguette, I Origami bili su nošeni na pisti, sa uvođenjem novog modela Flip.

Prvi red krasile su neke od najvećih zvezda današnjice, kao što su Demi Moore, Cara Delevigne, Suki Waterhouse, Janice Man i Christina Ricci, kao I supermodeli Naomi Campbell, Linda Evangelista, Kate Moss i Amber Valletta.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Pročitajte još