Harper's Bazaar Srbija

Giorgio Armani se ponovo zaljubio u Milano – i posvetio gradu kolekciju Armani Prive

Posveta omiljenom gradu.

Obično se obraćamo Giorgio Armaniju kada smo u potrazi za bezvremenskom klasikom: sako koji pristaje poput rukavice, haljine zbog kojih ćete postati prava filmska zvezda, belu košulju koja će biti podjednako prikladna u kancelariji i na sastanku, i generalno, sve što jednostavno nikada ne gubi na aktuelnosti. I u novoj modnoj kolekciji ponovo je dao ovo u izobilju – ali je dodao i nešto novo.

Karantin u Italiji primorao je legendarnog dizajnera da ponovo pogleda svoj voljeni grad. Svaki put kad je odlazio na posao u svoj studio, imao je priliku da ga pogleda bez turista koji se vrzmaju amo-tamo i mora bučnih automobila. I video je potpuno drugačiji grad – „nag“ i lep na novi način. Tako se rodila ideja o novoj kolekciji. I u njoj ima mnogo lepih stvari u najkonvencionalnijem smislu (sasvim očekivano), uz takođe – golo telo (i ovo je prilično neočekivano). Duboki izrez, prozirne haljine i pantalone, jakne nošene preko nagog tela: tokom proteklih nekoliko godina nećemo se sećati senzualnije kolekcije Signor Armanija.

Sav ovaj sjaj dopunjen je sakoima po meri nakita (Armanijeva vizit karta) sa oštrim ramenima (očigledno, počast Pierre Cardinu koji je nedavno preminuo). Potencijalna vamp žena postaje mnogo nežnija i fleksibilnija. Ali strastvena priroda se s vremena na vreme oseća, ispoljavajući se u svim nijansama crvene boje. A tako složena mešavina suprotnosti vrlo je tačan odraz kontradiktornih vremena u kojima živimo.   

Najnovije