Moda / Revije

U filmskom maniru: Gucci predstavio kolekciju za proleće/leto 22 na Bulevaru slavnih u Holivudu

Hajde da govorimo o moćnim potezima.

Monda kuća Gucci, u utorak uveče, zatvorila je holivudski Bulevar slavnih i iskoristila Walk of Fame kao pistu teatralnih razmera, na kojoj je predstaviljema kolekcija za proleće/leto 2022. Prikazano je više od 100 kreacija, a u reviji je učestvovalo i 12 poznatih modela, uključujući Jared Leto-a, Macaulay Culkin-a, St. Vinsent-a i Mirandu July.

Reflektori su osvetlili nebo, a ulica je bar na nekoliko sati odmorila od brojnih imitatora poznatih ličnosti, prodavača, neizostavnih jevanđelista i hrpe turista. Bila je to holivudska modna fantazija sa sloganom „Gucci Love Parade“.

Pre no što je počeo da se bavi modom Alessandro Michele želeo je da bude kostimograf. Otkako je počeo da radi kao kreativni direktor Gucci-ja 2015, imao je posebnu naklonost ka Holivudu. Angažovao je sada već poznato lice modne kuće Gucci – Jareda Letoa, sarađivao sa Elton Johnom na capsule kolekciji, stilizovao Harry Styles-a u njegovoj tranziciji ka solo izvođaču i načinio od njega Gucci ambasadora…  Sve to bilo je nešto što je vodilo ka ovome.

Kolekcija je predstavila fascinantne kreacije – od haljina visokog glamura i mikseva krojeva iz 1940-ih i 1970-ih, preko raznobojnih čipkastih smokinga ukrašenim cvetovima od meke tkanine, do ležernih Gucci košulja. Helanke sa Gucci logom otvorile su potpuno novu fitnes kategoriju za brend.

Ovu divnu paradu stila ispartile su i mnoge poznate ličnosti. U prvim redovima našle su se Miley Cyrus, Gwyneth Paltrow, Dakota Johnson, Sienna Miller, Diane Keaton i mnogi drugi.

U našoj galeriji pogledajte 20 najboljih kreacija sa revije, kao i holivudske zvezde koje su ushićeno ispratile ovaj fashion događaj.

Foto: Profimedia

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još