Kod Giorgio Armania je sve stabilno - savršena odela nikad ne izlaze iz mode

Sinonimi za Giorgio Armanija su „stabilnost“ i „odanost sebi“. Teško je pronaći brend koji je tako jasno definisao svoj DNK. Godinama su kupci dolazili u butike italijanskog brenda po besprekorno skrojena odela, savršene pantalone i zadivljujuće večernje haljine - i nikada ne nisu otišli razočarani. Ni nova kolekcija maestra Armanija neće ih razočarati.

Za velikog Italijana sve je stabilno - uprkos nestabilnoj situaciji svuda u svetu. Pre godinu dana stvorio je presedan učinivši da revija bude zatvorena zbog pretnje od koronavirusa - tada je to još uvek izgledalo preuranjeno. Danas svi dizajneri slede njegov primer. Inače, sve je nepromenjeno - u dobrom smislu te reči.

Kratke filigranske jakne, pantalone širokih nogavica, haljine i topovi sa otmenim karnerima - svi poznati i omiljeni elementi su na mestu. Ovog puta Armani inspirisan je podvodnim svetom i mirnim protokom vode - stoga je kolekcija takođe sadržala plave, ljubičaste i tirkizne tonove. I, naravno, meke, pokretne tkanine, „tečne“ poput same vode. Možda nam sada nedostaje smirenost vodenog toka - pa je dizajner takođe vrlo tačno pročitao naše kolektivne emocije. 

Pročitajte još

Pročitaj još