Kolekcija Chanel Cruise – „Balade en Mediterranee“

“U početku sam imala na umu Kapri, gde je revija trebalo da se održi, ali na kraju se nije desilo zbog karantina,“ kaže Virginie Viard.

“Morali smo se prilagoditi: ne samo što smo odlučili da koristimo tkanine koje smo već imali, već je kolekcija, generalno gledano, evoluirala prema putovanju Mediteranom… Ostrva, miris eukaliptusa, ružičaste nijanse Bougainvillea. I slobodan, ležeran izgled inspirisan legendarnim glumicama 1960-ih kada su odmarale na italijanskoj i francuskoj rivijeri.”

Inspirisana istorijom međunarodnog džet seta iz 1960-ih, Virginie Viard se upustila u zamišljeno putovanje Mediteranom, od ostrva Kapri do francuske rivijere. Na ovoj regati, dizajnerka je sakupila savršenu garderobu za sve kanone morskih letovališta. Zamislila je da se sva garderoba koja je potrebna za dane odmora može smestiti u jedan kofer. Odeća je višenamenska i može se lako transformisati i prilagoditi različitim prilikama.

Haljine lako postaju suknje, a lagane jakne od šifona mogu se nositi preko trouglastog bikinija. Haljine od finog lamea nose se u kombinaciji sa blejzerima, koji podjednako lepo izgledaju i u kombinaciji sa bermudama. Bougainvillea ružičasta boja obojila je odeću od kože koja je mekana i postaje kao druga koža, dok su komadi od tvida kreirani bez postave, za više fluidnosti.

Oduševljena idejom o morskom odmoru, Virginie Viard dozvolila je sebi da bude duhovita i ironična: jednodelni jednobojni kupaći kostimi mogu se nositi kao topovi, a lagane jakne od tvida iste nijanse kao što se grmovi Bougainvillea koji blistaju na Kapriju usred letnje sezone, dizajnerka predlaže da obučete u kombinaciji sa vezenim bikinijem.

Zvanične fotografske materijale za predstavljanje ove kolekcije snimio je fotograf Karim Sadli: pozirala je model Mika Arganaraz muza Karla Lagerfelda, dok je snimanje izvedeno u Parizu: epski zalasci sunca kreirani su kao štampa na foto tapetama. Ali, oni koji su barem jednom posetili Kapri, znaju da upravo takvi pogledi uveče prate goste hotela i vila koji se nalaze na najvišoj tački ostrva. Virginie Viard takođe je sanjala o njima u svom pariskom studiju.

 

#CHANELCruise

Najnovije