Lakonske siluete i čiste boje u novoj kolekciji Salvatore Ferragamo

Na osnovu filmova Alfreda Hitchcocka!

Mnogi ljudi koji su se našli u karantinu, počeli su strasno da gledaju svoje omiljene filmove, TV serije ili emisije na YouTube-u. Paul Andrew, kreativni direktor Salvatore Ferragamo-a, takođe je podlegao ovom iskušenju i ponovo pogledao sva klasična ostvarenja Alfreda Hitchcocka - The Birds, Vertigo i Marnie. Ono što je video u njima, probudilo je njegovu kreativnost. Tako je rođena nova kolekcija Salvatore Ferragamo za proleće-leto.

Revija je otvorena mini-filmom režisera Luce Guadagnina (koji je, inače, nedavno na venecijanskom Filmskom festivalu predstavio dokumentarac o životu i karijeri Salvatorea Ferragama). Otvorila ju je prava Hitchcockova plavuša Kiki Willems (svi znaju za ljubav režisera prema plavokosim junakinjama - u različitim vremenima Kim Novak, Tippi Hedren i Grace Kelly igrale su glavne uloge u njegovim filmovima) u grafičkoj beloj haljini širokog pojasa.

Malo kasnije, pojavilo se bledo žuto odelo - očigledna referenca na garderobu Tippi Hedren. Kasnije ćemo videti još dva izgleda inspirisana legendarnim trilerom - pantalone i haljinu ukrašenu perjem. Kako je revija napredovala prema finalu, osećaj napetosti i neizvesnosti postepeno je nestajao, a zatim je ponovo rastao, sve dok ga na kraju nije zatvorila Mariacarla Boscono u bordo topu i roze svilenoj maksi suknji. Kao i u slučaju filmova legendarnog reditelja, kraj se pokazao prilično svetlim i pozitivnim. Na kraju krajeva, upravo to očekujemo od ovog teškog vremena.

Uhvatiti raspoloženje u vazduhu i dati mu oblik tkaninom prilično je težak zadatak, koji od dizajnera zahteva fleksibilan um i razvijeno apstraktno razmišljanje. Ovoga puta Paul Andrew je to uradio sjajno.

 

Pročitaj još iz kategorije Revije