MFW: Sabato De Sarno još jednom oduševio Gucci kolekcijom za F/W 24

Sabato spaja realnu modu sa glamurom.

Druga kolekcija Sabata De Sarna za Gucci učvršćuje njegov pragmatizam kao dizajnera. Kada je De Sarno debitovao sa kolekcijom za proleće/leto 2024, mnogi su primetili potpuno rebrendiranje modne kuće.

Prelepi cvetni elementi, hirovi i ekscentričnost dizajna Alessandra Michelea zamenjeni su čistim, jednostavnim i praktičnim komadima definisanim kohezivnim šemama boja i tradicionalnim siluetama. Ova promena, iako nagla, možda je označila neophodnu tranziciju za brend.

Činilo se da ova kolekcija priča priču o ženskom svakodnevnom životu. Kaputi i blejzeri za užurbanost dana, glamurozne i svetlucave haljine za blistave noći i luksuzno donje rublje za opuštanje. „Prikažite izvanredno tamo gde se očekuje obično“, rekao je De Sarno u saopštenju za javnost. “Moji snovi, kao i moja moda, uvek se suprotstavljaju stvarnosti. Jer ja ne tražim drugi svet u kome bih živeo, već načine da živim u ovom svetu.”

Postoje neke sličnosti između ove kolekcije i one koja je predstavljena za proleće 2024. Kao prvo, vratile su se ležerne slip haljine, koji su obeležile De Sarnov ukus za delikatnu ženstvenu odeću. Opušteni, ali dobro krojeni kaputi su takođe predstavljeni u obe kolekcije, iako je ovoga puta, u skladu sa jesenje-zimskom estetikom, svetli neon zamenjen prigušenim tonovima.

Bordo i tamnozelena na čizama do butina, mokasine na platformu, strukturirani sakoi i graciozne haljine od somota bile su u fokusu. Komadi sa šljokicama i šarama, iako upadljivi, nisu doneli kič već statement trenutak. Ova kolekcija dokazuje da jednostavnost ne znači uvek prosto i da De Sarno nastavlja sa Gucci istorijom dizajniranja odeće promišljeno i pažljivo.

Foto: Profimedia

Najnovije