Harper's Bazaar Srbija

Moda za sve! Univerzalni muški trendovi za 2022. godinu

Ideja o podeli modnih komada je definitivno iza nas. Nedelja muške mode nam donosi širok spektar unisex modela koje samouvereno možete poneti nezavisno da li ste muškarac ili žena.

Moda konstantno evoluira, ona je živa, flukturalna, menja se. Svedoci smo novih ideja, trendova i formi odeće dok je modni izraz jedinstven, raznolik i na trenutke šokantan. Više nego ikada ranije u umeću odevanja prisutna je sloboda. Uprkos stereotipima i pravilima koje nam društvo nameće u modi se ruše granice i kroje se nova pravila. Ideja o striktnoj podeli polova je definitivno iza nas. Dakle, pravilo da se žene drže ženskih komada a muškarci muških je, sudeći po poslednim revijama muške mode širom Evrope, prevaziđeno. Termin androgenost sveprisutan je te danas modu konzumiramo po principu da svako može da se odeva na način na koji želi.

Prednost muških trendova u odnosu na ženske, jeste mogućnost lične interpretacije. Postoji mnogo načina da ponesete muški model Prada sakoa sa širokim ramenima, živopisne crvene nijanse koje favorizuje Etro ili romatnične svedene outfite koje nam nudi Dior. Trendove muške odeće i kratku retrospektivu fashion week-a sa pista širom Evrope pogledajte u našoj galeriji, izabrali smo univerzalne outfite koji zavređuju pažnju. Otpustite stege, modno se oslobodite i ne robujte stereotipima. Unisex komadi nisu samo daleka budućnost, već nešto što je postalo uobičajno i društveno prihvatljivo.

Piše: M.K

Photo: Profimedia

Najnovije