Mračna romansa Richard-a Quinn-a

Moda kao ravnoteža izmeđi tamnog i lepog!

Motivi koji sasvim sigurno prate čuvenog dizajnera još iz vremena kada je diplomirao, odnose se na zlatne godine pariske visoke mode i motivima engleskog cveća. Takođe, njegovo obožavanje lateks maski prisutno je od 2016. godine, i od tada avangardni materijal dobija svoj prostor u svakoj njegovoj kolekciji.

Zavese u ružičastoj boji koje su bile u savršenoj simbiozi sa ružičastim tepihom i ogromnim kristalnim lusterom, a sve to uz savršene akorde kamernog orkestra, motivi su koji su obojili reviju podsećajući na modu srednjeg veka.

Smenjivale su se haljine ukrašene zanosnim cvetovima, volanima, dok su neki od modela neočekivano poneli i kutije za šešire. Takođe, ruke i noge nekih modela bile su obložene crnim lateksom, dok su ramena bila zaklonjena konstrukcijama na kaputima, haljinama i bluzama ostavljajući samo izložena lica.

Dramatičnost je dostigla vrhunac u trenutku kada je domino dama išetala sa svojim pratiocem, koji je kao i ona, prošetao u lateksu i na povodcu, dok je show pratila solistkinja uz pratnju hora pevajući hit Olivia-e Rodrigo na temu izdaje.

Upitan da prokomentariše svoju kolekciju koja obiluje neobičnim konstrukcijama, čuveni dizajner izjavio je kako je sve to zaštita, navodeći kako je za njega moda ravnoteža između tamnog i lepog. Pored “ušuškanog” stila, kolekcija poseduje i mnoštvo alternativnih silueta uključujući i haljine sa “puf” ramenima, kao i duge lepršave forme od plisiranih cvetnih tkanina.

Neke od najinteresantnijih look-ova možete istražiti klikom na galeriju.

Priredila: M. Kitić
Foto: Profimedia

Najnovije