3 NYFW revije koje definišu američki stil

Khaite, Carolina Herrera i Coach odrbanili su titulu američkih modnih inovatora i još jednom nam prikazali zašto iz sezone u sezonu osvajaju srca modnih entuzijasta.

Treći dan Nedelje mode u Njujorku bio je u znaku klasičnog stila, međutim ovu klasiku predstavila su tri estetski potpuno različita brenda: Khaite, Carolina Herrera i Coach.

Svako od njih ima sebi svojstven način rad ai kreairanja odeće, a vrlo lako ih sve možemo okarakterisati kao prave predstavnike američke mode iako njihove kreacije gotovo da nemaju nikakve veze.

Kako biste vizualizovali ovo o čemu vam govorim, uputite se pravo u galeriju i odmah će vam biti jasno o čemu je reč.

Khaite

Gusto raspoređene zvanice su sedele toliko blizu da kako kažu, mogli su da se rukuju sa onima prekoputa. Toliko ljudi je želelo da vidi ovu reviju koju je pripremila Catherine Holstein sa svojim timom. Nezavisni Njujork i jake i moćne žene bile su glavna inspiracija za ovu reviju koja je bila puna svile, šljokica, kože i teksasa, a na sve to podstakao ju je filmovi Davida Lyncha iz devedesetih.

Carolina Herrera

Za ovu reviju koja je održana u Plaza hotelu, Wes Gordona, glavnog dizajnera je nadahnula sama dizajnerka i njena prva revija koju je organizovala 1984. baš na ovom istom mestu. Ključ čitave kolekcije bilo je prihvatanje lepote i sreće zbog koje niko ko nosi CH kreacije ne treba da se izvinjava. Pruge, šifon i cvetni motivi bili su Gordonov glavni adut i najveće trendovsko predviđanje za naredno proleće.

Coach

Pre samo par dana, ovaj legendarni američki brend objavio je da se povlači iz strategije “priuštivog luksuza” i da prelazi potpuno na “ekspresivni luksuz” koji bi trebalo da privuče Generaciju Zed koja je željna ovakvih komada. Na reviji održanoj u Park aveniji pojavio se i Lil Nas X, reper čija planetarna popularnost i ima za cilj da prigrli Gen Z publiku. Glavna inspiracija za ovu kolekciju, gde smo imali prilike da vidimo dosta komada od kože, tvida, a ni patchworka nije manjkalo.

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia

Najnovije