Nova kolekcija Elie Saab kao podsetnik da je moda bajka i san

Moda je, na kraju krajeva, san i bajka, instrument eskapizma - ipak, neretko to zaboravljamo i ovu umetnost svodimo na čist proces izrade odeće. Ali, budimo iskreni: moda služi većoj svrsi od pukog skrivanja tela i zaštite od hladnoće. I upravo na to nas podseća najnovija kolekcija Elie Saab.

Libanski dizajner je oduvek bio poznat po svojoj sposobnosti da stvara neverovatno lepe stvari koje mogu dati osećaj čarolije čak i u najtežim vremenima. Debitovao je 1982. u rodnom Bejrutu, koji je tada bio u epicentru krvavog rata - i stvorio je bajkovito lepu kolekciju u pozadini horora i tragedije. Prošlog leta se za rodni grad dizajnera ispostavilo da je mesto žalosti nakon eksplozije u lokalnoj luci. Ali Saab je veran sebi - i nastavlja da stvara lepotu kako bi pomogao ljudima da bar privremeno zaborave na sve tuge i probleme.

Njegova nova kolekcija sledi isti princip i predstavlja nam regalne večernje haljine, luksuzni kristalni vez, perje, mekani somot, nežna čipka - nešto poput odeće za vilinske princeze. Da bi se poboljšao efekat, svi stajlinzi su napravljeni u jednoj boji - ovo jedinstvo kolorita samo naglašava eleganciju silueta i besprekorne performanse. Ništa ultramoderno i trenutno - samo vanvremenska klasika i beskompromisna ženstvenost. Večne vrednosti kojima je tako prijatno okretati se u teškim i nestabilnim vremenima.

harpersbazaar.ru

Pročitaj još