Harper's Bazaar Srbija

Nova kolekcija Victorie Beckham: Da li biste nosile modele inspirisane Leonardom Di Capriom, Davidom Beckhamom i Ray Liottom?

Kako izgledati senzualno i ženstveno u komadima koji vuku direktnu inspiraciju iz muškog garderobera? Demonstrirala nam je Vicotoria Beckham, ali i ne samo to.

Od svojih početaka modna kuća Victoria Beckham počiva na temeljima koji su podjednako skloni sofisticiranosti, masculine kroju i elemetima iznenađenja – što je sve skupa uvek upakovano u jednu izvanredno trendy formu.

Victoria se ne trudi da bude odvažna, štaviše – trudi se da obuzda svoju hrabrost u kojoj može da pretera ukoliko se ne zaustavi na vreme.

Ne stremi ka ičemu što bi podilazilo publici, već se trudi da ona dođe njoj.

Upravo tako, bilo je i sa njenom najnovijiom kolekcijom za proleće/leto 2022, koja na prvi pogled možda ne nudi do sada neviđene forme, ideje i spojeve kolorita, ali istina je da skoro svaki od modela iziskuje stav koji ukoliko ne posedujete, teško da išta od predstavljenog možete izneti.

Nije ovo kolekcija za svakoga i to joj ni nije namena, ali jeste za sve one koji su radi da prihvate modnu igrariju u vremenu kada je tako malo onog ostavljenog za kreativnost i eksperimentisanje.

Meke siluete, ali u masculine formi, fluidne, svilene haljine sa diskretnim ali senzualnim detaljima u vidu tankih bretela, slojevitost i mešavina nežnih tkanina kao imperativ, potom faktor iznenađenja u vidu jednog komada koji diktira izgled: u ovom slučaju to je strukturirana metalik suknja i za kraj inspiracija koja podrrazumeva njenog supruga lično – Davida Beckhama.

Muška silueta deo je našeg dnk. Kada sam razmišljala o ovoj sezoni pala mi je na pamet eklektična mešavina dobro obučenih muškaraca. Leonardo Di Caprio u odelu od lana, Ray Liotta u potkošulji i raskopčanoj košulji, zatim naravno i sam gospodin Beckham čiju plavu košulju na odmorima redovnom pozajmljujem i obožavam da je nosim obučenu preko kupaćeg kostima”, otkrila je dizajnerka.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije