NYFW: Izdvajamo najbolje momente sa pisti

Must-see outfiti.

Michael Kors

Njujorška nedelja mode označila je početak Meseca mode, i to sa snažnim prikazom outfita za jesen/zimu 2024. Od pouzdanih brendova rođenih i odgajanih u Velikoj jabuci poput Tommy Hilfiger do uzbudljivog debija francuskog dizajnera Ludocika de Saint Sernina koji se obično prikazuje tokom Nedelje mode u Parizu.

Ova sezona je obuhvatila i staro i novo, i minimalizam i ekstravaganciju, i seksepil i konzervativnost. Heritage brendovi, uključujući Carolinu Herreru i Coach, predstavili su kolekcije koje su definisale njihov identitet i estetiku, dok su dizajneri poput Tory Burch utabali nove puteve za svoj brend. Kolekcija Gabriele Hearst predstavila je izvajane monohromatske siluete zajedno sa velikim i smelim bundama. Michael Kors kombinuje luksuznu seksepilnost 90-ih sa skrojenim konzervativizmom 30-ih.

Koliko god da izgleda oksimoronski ovosezonska jesen/zima, dizajneri koji su se ove sezone predstavili na NYFW-u imali su jasnu i konkretnu svrhu svojih odevnih predmeta. Bilo da se radi o prenošenju složenog, ali zanimljivog narativa ili o kontrastu različitih estetika, kolekcije su svakako prenele pažljivo razmišljanje i veštinu izrade.

U galeriji pogledajte najbolje izglede sa NYFW na pisti.

Foto: Profimedia

Najnovije