Odelo sa suknjom ostaje trendi i klasičan izbor i ovog leta

Žene koje su usvojile i na kraju uspostavile moć odevanja oduvek su bile verne svom ličnom stilu, i do danas su najveći izvor inspiracije u dizajnerskim kolekcijama.

Kada je Coco Chanel prvi put obukla odelo sa suknjom, a ne klasičnim pantalonama, 1925. godine, nije mogla da zamisli da će tako stvoriti trend koji će biti relevantan i bezvremenski do danas. Nekako je “Chanel uniforma” postala sinonim za visoku estetiku. Elegancija i difuzni luksuz bili su elementi koji su karakterisali neke od najimpresivnijih izgleda prethodnih decenija.

Žene su dobile priliku da izraze svoju moć ženstvenijim pristupom, a ne samo pantalonama i naglašenim ramenima kako je do tog momenta bio slučaj. Upravo iz tog razloga je ovaj stilski izbor i dalje najdraži kada se radi o kraljici Elizabeti.

Kraljica Elizabeta na odmoru 1974. godine

Vizionarski i talentovani Christian Dior lansirao je svoju verziju “Suknja odela” na reviji proleće/leto 1947. godine, gde je stvorena definicija ikoničnog New Look-a. Alternativni izgled Karla Lagerfelda bio je rezultat ružičastog odela sa suknjom koja se istakla u kolekciji za proleće/leto 1995. godine i bila je referenca dugi niz godina u Chanelu.

Ova aktuelna i bezvremenska opcija neophodna je i za ovo leto, dok njeno dinamično prisustvo dokazuje da će nas intenzivno zaokupiti i naredne sezone.

Kako se menjalo odelo sa suknjom tokom godina, pogledajte u galeriji fotografija.

foto:harpersbazaar.gr

Najnovije