Harper's Bazaar Srbija

Paris Haute Couture Week: Sciaparelli se vraća u budućnost

Schiapar-alien!

Slike iz nadrealističke naučno-fantastične-vestern kolekcije visoke mode Daniela Roseberrya – i dolazak Zendaye, Huntera Schafer i Jennifer Lopez na reviju brenda – bile su širom interneta pre nego što je sama revija završena. Beba robot, haljina koja maše (lažnim) konjskim repom, oklop-haljina izvajana gotovo kao svemirska čaura – sve to je dodatno usijalno senzaciju koja se razvila oko brenda.

Pre starta, u tihom trenutku iza scene, Roseberry je podelio neke od svojih misli koje su ga pokretale. U suštini, one se vrte oko velikih pitanja o tome šta znači biti kreativan i human u doba mašina i uspona veštačke inteligencije. „Čak sam video, na internetu, ljude kako uzimaju moj rad, i prave AI interpretacije, da bi postavili na kraju pitanje: „Ko je to bolje uradio?“.”

Pretpostavljamo šta je tome prednjačilo: lažna lavlja glava, koju je nosila Kylie Jenner u prvom redu i na pisti Irina Shayk na njegovoj couture modnoj reviji Danteove Božanstvene komedije za proleće ’23. Kakva je bila njegova reakcija? „To me je samo nateralo da kopam dublje u delove sebe koji se osećaju kao najnežniji, najdetinjastiji“, odgovorio je. „Jer ono što nas izdvaja kao ljude su naša sećanja. Razmišljam o ovome kao o muzici – kao na albumu gde su sve te različite reference pomešane zajedno. A onda je proizvod nešto što izgleda zaista originalno, rukopis koji se čini jedinstvenim za kuću. Ali ako uđete u izgled, to je zaista kao riznica ličnih referenci pomešanih sa prošlošću.”

Najnovije