Harper's Bazaar Srbija

Povratak u 2009: Najveće modeling zvezde na reviji Isabel Marant

Jessica Stam, Sasha Pivovarova, Liya Kebede - modne ikone na Nedelji mode u Parizu.

Jessica Stam na reviji Isabel Marant, fall 2023

Natasha Poly, Liya Kebede, Anna Ewers, Caroline Trentini, Liu Wen, Jessica Stam, Malgosia Bela, Kasia Struss, Anna Selezneva, Delfine Bafort, i to nije sve, nego i Suvi Riggs, Aymeline Valade, Karmen Pedaru, Sasha Pivovarova, Julia Stegner i Imaan Hammam pojavile su se ponovo na pisti, zajedno, na reviji Isabel Marant. Publici koja je pratila reviju francuske dizajnerke, sve to Izgledalo je kao jedna velika žurka (Isabel se uvek potrudi da napravi dobru atmosferu), ali i kao povratak u 2009. godinu, kada su sve gorepomenutr lepotice žarile i palile – nalazile su se na naslovnim stranama svih modnih magazina, radile sve modne kampanje i nosile sve moguće revije.

Želja i nered, dve su polazne tačke od kojih je Marantova, kako je rekla, krenula u dizajniranju nove kolekcije. Želju možda ne treba mnogo objašnjavati, sem da se Isabel, praveći svoje kežual i seksi, a udobne kolekcije, uvek trudi da žena koji ih nosi u njima izgleda privlačno, ali da se pritom oseća dobro – ništa ne sme da je sputava, koči, steže, smeta. Nered se u ovom slučaju odnosio na možda nasumično zakopčane mini – džemper haljine i messy džempere ili na grafičke printove koji su se pojavljivali tu i tamo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NEWEST COOL (@newestcool)

Raskošni blejzeri sa naramenicama, oversized parke, dečački džemperi, kaputi iz disko ere osamdesetih, ekstra duge čizme sa štiklom, uske haljine – neke jednostavne, a neke ukrašene kristalima, i ubitačni kroj farmerki – po čemu je Marantova posebno poznata, odeća je koju ćemo viđati svuda sledeće jeseni, a u kojoj ćete se, bez sumnje, osećati udobno jer su po Isabel, izgledati dobro i osećati se dobro (u onome što imate na sebi) ista stvar.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Najnovije