Harper's Bazaar Srbija

Prva kuća francuske mode: Chanel revija zatvorila Paris Fashion Week

Nekadašnja desna ruka Karla Lagerfelda, Virginie Viard, opravdala je poverenje koje joj je dato postavljanjem na čelo kreativnog tima.

Poslednji dan pariske Nedelje mode obeležila je obilna kiša koja pak nije uticala na moral gostiju revije Chanel, koji se tiskali da uđu u Grand Palais Éphémère, izložbeni prostor koji se koristi dok se Grand Palais renovira, upravo pod Chanelovim pokrićem

U dvorani, naziv francuske kuće ispisan je krupnim zlatnim slovima koja asociraju na dekor iz 90-ih po čemu se već moglo naslutiti koju dekadu je kreativna direktorka Virginie Viard uzela kao inspiraciju.

Chanel revija za proleće/leto 2022. otvorena je dizajnom kupaćeg kostima ukrašenim pojasom sa lančićima, a prepoznatljivi set ogrlica koje se nižu bio je obavezan, kao i ne jedna, već dve torbe u pratnji.

Kolekcija se nastavlja neizostavnim tvidom koji je osvežen i ukrašen sjajnim detaljima.

Videli smo nijanse lavande i ružičaste, ali i jarkožutu, ne tako čestu nijansu kod Chanela.

Naravno, jedan od potpisa kuće se između ostalog ogleda u kombinaciji crne i bele boje, što je dizajnerka uspešno inkorporirala na veliki broj odevnih predmeta i aksesoara.

Dok nasmejane manekenke šetaju pistom pozirajući i sa vremena na vreme izvodeći nekoliko plesnih koraka uz pesmu “Freedom” Georgea Michaela, uspevamo da spazimo bočicu parfema Chanel N°5 koja se sada redizajnirana uspešno nosi kao mini torba.

U galeriji pogledajte šta se sve moglo videti do završetka revije, kao i na koji način je Virginie rekreirala čuvene mornarske prugice.

Foto: Profimedia

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije