Prva kuća francuske mode: Chanel revija zatvorila Paris Fashion Week

Nekadašnja desna ruka Karla Lagerfelda, Virginie Viard, opravdala je poverenje koje joj je dato postavljanjem na čelo kreativnog tima.

Poslednji dan pariske Nedelje mode obeležila je obilna kiša koja pak nije uticala na moral gostiju revije Chanel, koji se tiskali da uđu u Grand Palais Éphémère, izložbeni prostor koji se koristi dok se Grand Palais renovira, upravo pod Chanelovim pokrićem

U dvorani, naziv francuske kuće ispisan je krupnim zlatnim slovima koja asociraju na dekor iz 90-ih po čemu se već moglo naslutiti koju dekadu je kreativna direktorka Virginie Viard uzela kao inspiraciju.

Chanel revija za proleće/leto 2022. otvorena je dizajnom kupaćeg kostima ukrašenim pojasom sa lančićima, a prepoznatljivi set ogrlica koje se nižu bio je obavezan, kao i ne jedna, već dve torbe u pratnji.

Kolekcija se nastavlja neizostavnim tvidom koji je osvežen i ukrašen sjajnim detaljima.

Videli smo nijanse lavande i ružičaste, ali i jarkožutu, ne tako čestu nijansu kod Chanela.

Naravno, jedan od potpisa kuće se između ostalog ogleda u kombinaciji crne i bele boje, što je dizajnerka uspešno inkorporirala na veliki broj odevnih predmeta i aksesoara.

Dok nasmejane manekenke šetaju pistom pozirajući i sa vremena na vreme izvodeći nekoliko plesnih koraka uz pesmu "Freedom" Georgea Michaela, uspevamo da spazimo bočicu parfema Chanel N°5 koja se sada redizajnirana uspešno nosi kao mini torba.

U galeriji pogledajte šta se sve moglo videti do završetka revije, kao i na koji način je Virginie rekreirala čuvene mornarske prugice.

Foto: Profimedia

Priredila: Natalija Knežević

Pročitajte još

Pročitaj još

Tamara Kalinić otkriva vam sve što treba da znate o mirsnim poljima sa kojih nastaje Chanel N°5!

Posetom cvetnim plantažama od kojih kuća Chanel pravi parfeme (najstariji kreiran 1921. godine), Tamara Kalinić otkriva na koji način se legat Gabrielle Chanel pažljivo neguje i interpretira danas.

Želimo svaki model iz poslednje Chanel kolekcije!

Sa pogledom na panoramu Dubaija, odabrana publika imala je prilike da uživo pogleda kolekciju inspirisanu 60-im.

Ručno krojena Chanel haljina u kojoj se Nina Flohr udala za princa Filipa zasenila je i najlepše kraljevske venčanice koje smo do sada videli

Kraljevsko venčanje u Grčkoj okupilo je pripadnike evropskih monarhija, a mlada je blistala u Chanel venčanici sa mašnom koja će postati nova inspiracija budućim nevestama.

Šta kultne beauty proizvode čini toliko traženim, a druge ne?

Ko god je u poslednjih dve decenije pomirisao kultni Chanel broj 5 složio se sa tim da miriše zapravo ništa naročito, ali činjenica je da je ovaj parfem i dalje na tronu najpoželjnjih. Zašto?

Niko ne nosi Chanel poput nje: Penelope Kruz u ikoničnom kompletu postigla vamp look

Španska glumica ambasador je Chanel kuće, te ne čudi što je često viđamo u njihovim kreacijama, ali ovog puta nadmašila je samu sebe.

Izgled dostojan najbolje glumice: Penelope Cruz blistala je na crvenom tepihu u srebrnoj Chanel toaleti

Pored titule za najbolju glumicu na venecijanskom filmskom festivalu, zaslužila je i modnu titulu za najbolje odevenu.