Harper's Bazaar Srbija

Revija o kojoj će se pričati: Roksanda Ilinčić uvodi nas u novi modni pokret

Nakon što je kolekciju za jesen/zimu ’21 predstavila kroz kratak film u kome je glavnu ulogu odigrala britanska glumica Vanessa Redgrave (ne smemo zaboraviti njenu maestralnu izvedbu Šekspirove sonete), Roksanda Ilinčić i ovog puta hrabro isprobava još jedan format prezentacije: ples.

Kolekcija za proleće/leto ’22. sadrži 40 look-ova, a na jučerašnjem London Fashion Week-u, dizajnerka je odlučila da prestavi samo 16 izdanja, kroz koreografiju svoje bliske prijateljice Holli Blakei, sa kojom često sarađuje.

Roksanda je ostala dosledna svojoj estetici, te je lokacija Serpentinski paviljon staro/novo utočište letnjih voluminoznih i urbanih formi koje su profesionalni plesači i modeli oživeli pokretom i emocijama kroz koje smo svi prolazili u poslednjem periodu, od ljubavi i ljutnje do sreće i gubitka.

Kao i obično, ova jedinstvena koloristkinja je želela da u odevne komade unese svežinu i pozitivan duh, pa tako možemo da uživamo u šokantnim nijansama ružičaste, žute i zelene koje su dobile na težini uz tonove terakote.

Na kraju dana, poruka je jasna. Sledeće leto je u znaku optimizma, i za to možemo da zahvalimo upravo Roksandi. Ne preostaje nam ništa drugo sem da mu se radujemo!

Priredila: Mila Đenić

Izvor fotografija: Profimedia

Najnovije