Harper's Bazaar Srbija

Srpska manekenka, Nikolina Vrekić, dominirala na Fendi reviji u Milanu

Revija koja je pokrenula Milansku nedelju mode.

Fendi je bila prva velika revija koja je predstavila svoju kolekciju za jesen/zimu 2024 na Nedelji mode u Milanu, i naša manekenka Nikolina Vrekić debitovala je na pisti brenda u crnoj midi haljini, sa aplikacijom klasične statue rima, tamno braon kožnim čizmama do kolena i detaljima kao što su rukavica na desnoj ruci, velike narukvice i mikro torba.

Nikolina se ranije pojavljivala na revijama i drugih modnih kuća kao što su Dior, Chanel, Valentino, Schiaparelli, Victoria Beckham, ali i na pisti domaćeg modnog brenda MONA.

Motiv na haljini koju je Nikolina nosila na Fendi pisti, upravo je i inspiracija čitave revije, na kojoj je Kim Jones i bazirao svoju kolekciju. Klasične statue Rima bile su dizajnerove muze za poslednju kolekciju koju je kreirao zajedno sa 62-godišnjom Silviom i 36-godišnjom Delfinom Fendi, trećom i četvrtom generacijom žena u porodici.

Bezvremenska elegancija je ponovo u modi dok traje era nostalgije 90-ih. Jones je preneo gracioznost rimske statue sa svojim elegantnim dugim haljinama i golim mermernim ramenima, u jednostavne haljine bez rukava cele dužine. Bez drapinga, samo duga tečna linija od finog pletenog materijala koja se talasala preko tela.

„Želeo sam tu veoma plemenitu, rimsku siluetu, ali da je očistim“, rekao je dizajner. Ovi ženstveni oblici su bili ispresecani skrojenim komadima, „jer skoro sve žene koje poznajem nose komade koji potiču od muške odeće, jer je to jednostavan način oblačenja“. Bele košulje sa oštrim kragnama i duplim redom dugmadi – jedno napred, jedno prati dužinu leđa – odavale su počast Karlu Lagerfeldu, jednom od Kimovih prethodnika koji su definisali Fendi, rekao je.

Izgled na modnoj pisti imao je priželjkivan vajb lakog samopouzdanja: samo prelepa haljina, lagan kaput i klasična cipela sa srednjom potpeticom. Neki od modela nosili su rukavice za damski moemant. Kim je naterao žene da izađu na modnu pistu ležernim tempom, umesto frenetičnog hoda koji je postalo norma nedelje mode.

Pogledajte celu kolekciju u galeriji.

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije