Šta obući za zabavu: sjajne ideje u novoj kolekciji Paco Rabanne

Julien Dossena zna kako da radi sa kodovima istorijske modne kuće – to je iznova dokazao u svojim kolekcijama za Paco Rabanne.

Uzimanje prepoznatljivih i ikonskih komada osnivača i njihovo pretvaranje u modernu odeću za nošenje je težak zadatak. Ali za talentovanog dizajnera, ništa nije nemoguće. Po čemu je Paco Rabanne poznat? Naravno, po svojim lančanim haljinama od metalnih karika i diskova, koje je izumeo 60-ih. Efikasna i nezaboravna tehnika, ali apsolutno nepraktična – apsolutno je nemoguće hodati u takvoj odeći. To je više umetnički predmet nego odeća.

Kako shvatiti ovu ideju i prevesti je na jezik stvarnog života? Trenutni kreativni direktor brenda ima rešenje! Kultna haljina od lanaca u njegovom čitanju pretvara se u mekanu i gipku haljinu i suknju sa blistavim zlatnim i srebrnim šljokicama. Tema nakita čita se i u otiscima na tkaninama topova i kombinacijama sa ogrlicama i draguljima u stilu 80-ih.

Međutim, u kolekciji postoje i nešto doslovnija tumačenja metalnih oklopa – ali čak i oni izgledaju mnogo lakši od originala (verovatno zato što su napravljeni od tankih ploča geometrijskih oblika).

Druga centralna tema u kolekciji je stil donjeg rublja. Julien Dossena nije mogao da se kloni svojih kolega, koji su se obavezali da aktivno preispitaju kućnu odeću u kojoj smo proveli veći deo karantina, a modele su pustili na pisti u zavodljivim kombinacijama i topovima sa čipkastim detaljima. Leopard print i kožni elementi takođe su upotpunili celokupnu sliku.

Generalno, moderna ratnica, prema Paco Rabanne-u, još uvek nosi oklop, ali ona u svom arsenalu već ima druge odbrambene tehnike – na primer, zavođenje.  

Najnovije