Sve što treba da znate o Nedelji mode u Njujorku!

Početak koji obećava!

Koliko god da je teško ući u modnu industriju, još je teže ostati na samom vrhu. Izgradnja jednog brenda je prepreka koju je mali broj dizajnera otklonio. To je, sasvim sigurno, pošlo za rukom dvojcu koji stoji iza čuvenog brenda Proenza Schouler, Jack-u McCollough-uLazaro-u Hernandez-u.

Ako pogledamo par godina unazad, uspeli su tokom godina da preusmere svoju viziju brenda te je napor koji je iz sezone u sezonu postajao sve jasniji na pisti, rezultirao time da oni danas jasno znaju šta žele i kome se obraćaju. U prilog tome ide i kolekcija za jz 22/23  koja je prikazana na tekućoj Nedelji mode u Njujorku. Komadi savršeno uklopljeni u celinu, prefinjene siluete haljina, pantalone sa visokim strukom, kaputi oštrih krojeva, elegantne bluze uparene sa predimenzioniram suknjama, upotpunjeni su uz neočekivanu paletu boja koja se pretežno sastoji od crne, maslinasto zelene i braon uz smele nagoveštaje ljubičaste, plave kao i neočekivanog životinjskog printa.

Bićemo slobodni u zapažanju da nam pomenuta kolekcija naspram koleckije britanskog dizajnera Christian-a Cowan-a zaista deluje "smireno". Poznat po tome da oblači veći deo scene noćnog života Menhetna, donosi nam blistavu kolekciju prepoznatljivih haljina za žurke uz dominaciju perja i šljokica. Inspiraciju za poslednju kolekciju pronašao je u starom Holivudu kombinujući ga sa 80tim90tim godinama prošlog veka, uspešno interpretirajući osnovne komade na savremen način. Jedno je sigurno, njegova moda prosto poziva na podijum za igru.

Uzmemo li obzir inspiraciju od koje je potekla kolekcija američkog dizajnera Brandon-a Maxwell-a, naš utisak bi bio da je izuzetno emotivna i lična. Revija je otvorena tako što je Siri interpretila Makselovu stranicu sa Vikipedije, da bi nakon toga fokus bio prebačen na kratak film koji se sastojao od porodičnih fotografija i snimaka od kojih se većina odnosila na vreme koje je čuveni dizajner proveo sa svojom bakom koja pati od Alchajmerove bolesti, a kojoj pripisuje i strast prema dizajnu. Ono što nam je privuklo pažnju jeste činjenica da je kolekcija je bogata savršeno uklopljenim kontrastima, koji vešto povezuju pleteninu i satenske predimenzionirane suknje, kombinujući udobnost i glamur bez greške.

U iščekivanju sledećih runway-a, pripremili smo vam selekciju najboljih look-ova koje možete istražiti klikom na galeriju.

Priredila: M. Kitić

Foto: Profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još