U Prada svetu nema mesta za dosadu, ali ima – ogromnih šljokica, platformi i raznobojnih kaputa

Must have iz nove kolekcije Miuccia Prada

Revija Prada završena je razgovorom sa publikom – po tradiciji. Istina, ovog puta su Miuccia Prada i Raf Simons nadigrali sve – i umesto da sami odgovore na pitanja, dali su ovu priliku svojim prijateljima i kreativnim saradnicima. Svi su se složili da je Pradin digitalni format svima doneo koristi. Publika i poznate ličnosti u prvom redu više vam ne mogu odvlačiti pažnju – i sva pažnja konačno odlazi na samu kolekciju. Sama gospođa Prada složila se da joj se sviđa efekat. Sada se možete usredsrediti na detalje stvari – i, verujte, ovog puta ponovo zaslužuju pažnju.

Ako u čitavom šarolikom i eklektičnom Univerzumu Prade postoji samo jedan definisani koncept, on će najverovatnije biti „uniforma“. I ne, ovde se, naravno, ne radi o radnoj odeći – već o određenom obrascu, koji ponavlja elemente individualnog stila. Sigurno su uniforme migrirale iz muške kolekcije i gotovo su nepromenjene – i pojavile se ne samo samostalno, već i kao donji sloj ispod kaputa i bomber jakni.

Još jedan obrazac koji ide iz kolekcije u kolekciju su kaputi koje modeli drže jednom rukom (ovog puta krzneni). Kada su tokom javnog razgovora od prijatelja brenda zatražili da odgovore šta je Prada-ness (Raf i Miuccia dali su svoju verziju pre šest meseci – nakon prve zajedničke revije), Marc Jacobs je preciznije i sažetije od svih ostalih rekao: „Prada-ness je sama gospođa Prada“. Ovi kaputi su najbolja ilustracija za njegov citat.

Zajedno sa kombinezonima, iz muške kolekcije su “migrirale” i prevelike bomber jakne – ne Pradina vizit karta, već Simonsova. A dodat je i novi element – visoke glam-rock platforme u duhu 70-ih, ukrašene grafikama i blistavim šljokicama. Pratile su sve outfite. Ispostavilo se da „Prada uniforma“ nije tako apstraktan pojam, već sasvim razumljiv, opipljiv i što je najvažnije, strukturiran. I, po svemu sudeći, i dalje će sticati nove elemente i detalje. 

Najnovije