Moda / Revije

Valentino zatvorio Couture Fashion Week u velikom stilu!

Kako smo i očekivali, Valentino je završio Couture Fashion Week u spektakularnom stilu! Italijanska modna kuća odlučila je da se ne predstavlja po tradicionalnom pariskom rasporedu, već je umesto toga bila domaćin u Veneciji, i time odala počast gradu i njegovoj kulturnoj baštini.

“Venecija je grad koji za kreativnog direktora spontano generiše vibracije ka umetnosti, pozorištu, muzici, arhitekturi, kinematografiji i svemu što ima veze s kreativnošću”, istakli su čelnici modne kuće kada su najavili lokaciju revije, Gaggiandre u Arsenalu.

Gaggiandre se sastoji od dva veličanstvena brodogradilišta sa velikim unutrašnjim pristaništem. Deo je Arsenala, koji je bio najveći proizvodni centar u Veneciji tokom predindustrijske ere i domaćin je venecijanskog bijenala. Veličanstvene kulise kao stvorene su za savršeno okruženje na kojima je Pierpaolo Piccioli predstavio dugu ekstravagantnih toaleta.

Za reviju visoke mode, Piccioli se udružio sa grupom slikara svih starosnih grupa, porekla i estetskih načela, pozivajući ih u atelje, jer, kako modna kuća objašnjava, “vođen je nagonom za izgradnjom zajednice stvaralaca, uveren da je slikarstvo savremenoj umetnosti, ono što je Haute Couture modi”.

Od voluminoznih formi, delikatnih detalja i nesvakidašnjeg kolorita, pogledajte galeriju nekih od omiljenih kreacija za sezonu jesen/ zima 2021!

Priredila: Mila Đenić

Fotografije: Profimedia

Pročitajte još