Versace ostaje veran svom etosu otkrivajući Resort 2025 kolekciju

"Uzmi Versace i učini ga svojim."

Tek što je počastvovana novom titulom grand officer of the Order of Merit Italijanske Republike – jednim od najviših priznanja u zemlji, Donatella Versace je predstavila Resort kolekciju za 2025. koja odražava njen lični stav da stvari radi na svoj način.

Kolekcija prepuna vibrantnih boja i dinamičnih printova, ima za cilj da vrati radost u modu, praveći hrabre izbore koji privlače sledeću generaciju ljubitelja mode.

“Volim ovu živahnu Versace ekipu. Preppy pank, malo mod, oštro krojeno sa jarkim bojama i printovima, isečeno i slojevito,” rekla je Donatella. “Ovo je mladi buntovnički stav koji volim sa odećom nošenom na potpuno ličan način. Uzmi Versace i učini ga svojim.”

Ženski deo kolekcije otvoren je zimskim odevnim predmetima inspirisanim životinjama: helankama i kaputima prekrivenim leopard printom i dezenom šara dalmatinaca, i setova sa ukrasima od runa. Zatim, sledi serija kraćih, inspirisanih stilova iz 60-ih za prolećnu sezonu. Ovi outfiti su najsofisticiraniji od ponude, sa izgledom koji pokazuje kako Versace preuzima “old money” estetiku. Kapric se ponovo uvodi u kolekciju dok su jagode i bubamare uparene sa cvetovima koji preplavljuju odevne predmete. Prema Versace-u, nikada nije dovoljno printa jer su ovi hrabri dezeni slojeviti za maksimalan uticaj.

Muška moda pokazuje se kao više svestrana, pošto prva polovina muške kolekcije prelazi između jednostavnih potpuno crnih izgleda i klasičnih Versace printova. Neon zelena i siva boja dominiraju sa šest formalnih izgleda pre nego što zelena boja konačno preuzme odela. Kolekcija se završava uključivanjem istih cvetnih printova iz ženske kolekcije na sakoe, košulje i pantalone, dokazujući da su ove zabavne estetike za svakoga.

Foto: Promo Versace

Najnovije